Ruhani: İran’ı savunmak için kimseden izin almayacağız

  • 22 Eylül 2017
  • 1.063 kez görüntülendi.
Ruhani: İran’ı savunmak için kimseden izin almayacağız

Kutsal Savunma Dönemi”nin anısına Tahran’da gerçekleşen silahlı kuvvetlerin askeri geçit töreninde konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, önemli açıklamalarda bulundu.

“Kutsal Savunma Dönemi”nin anısına Tahran’da gerçekleşen silahlı kuvvetlerin askeri geçit töreninde konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “İran milleti 37 sene önce ağır bir saldırıya karşı şehitlerin İmamı ile Aşure kültürüne dayanarak tüm varlığıyla ülkenin toprak bütünlüğünü, haysiyetini ve onurunu korudu” açıklamalarında bulundu.

Ruhani konuşmalarını şöyle sürdürdü: Sialhlı kuvvetlerle savunma gücümüzün asıl amacı her zaman barışı yerleştirmek iken hiçbir ülkeyi ele geçirmeye hevesli olmayarak bir tek kendi topraklarımızı savunmak için hazır bulunuyor. Biz ülkemizi savunmak için kimseden izin almayacağız. İran sahip olduğu savunma gücüyle bölgenin mazlum halkını da destekleyecektir.

Cumhurbaşkanı Ruhani konuşamasının devamında, “İran halkına yönelik yanlış ifadelerde bulunanlara ise geçen seneler boyunca kimin bölgedeki mültecileri ağırladığını hatırlatmak istiyorum. Afganistan ile Irak’ı kana buladığınız zamanlarda acaba bu ülkelerin mazlum halkına ev sahipliği yapan İran milleti değil miydi?” şeklinde konuştu.

Ruhani sözlerinin bir diğer kısmında ise şöyle dedi: Bu sene BM’de bir tek ABD ile Siyonist Rejim’in tüm dünyaya ters olduklarından dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Tüm dünya nükleer anlaşmayı destekleyip övgüye layık bulurken sadece iki kişi barışın yerleşmesinden dolayı kaygılıydı. Bu da iki ülkenin liderlerinin gerçek yüzünü açığa çıkaran bir denemeydi aslında.

İran Cumhurbaşkanı konuşmasının sonunda ise “Gerekli gördüğümüz seviyeye kadar savunma kapasitemizi arttıracağız. Bir tek füze progarmımız değil kara, hava ve deniz kuvvetlerimizin hepsi İran halkı tarafından desteklenmektedir. Bunun yanında taahüt ettiğimiz konularda da karşı tarafın saygı duyduğuna dek bağlı kalmaya devam edeceğiz. Hiç şüphesiz İslam İnkılabı Rehberi’nin önderliğiyle onur yolunda adım atan İran milletini kimse durduramayacak” ifadelerinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.