Ruhani: İran’ın Amerika’daki mallarına el konulması büyük hukuki skandal

  • 27 Nisan 2016
  • 760 kez görüntülendi.
Ruhani: İran’ın Amerika’daki mallarına el konulması büyük hukuki skandal

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, “Amerika’da bir mahkemenin İran’ın 4 milyar civarında varlıklarına el konulmasına dair kararı, Amerika için büyük bir hukuki skandaldır” dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Ruhani, “İran devleti, halk adında haklarımızın korunması için ellerinden geleni yapıyor ve işin sonuna kadar takipçisi olacaktır” diye belirtti.

Bir mahkeme veya parlamentonun İran’ın varlıkları hakkında karar vermesinin tamamen yasadışı ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu dile getiren Ruhani, İran halkının haklarının ezilemeyeceğini ve hiç kimsenin İran’ın varlıklarına el konamayacağının altını çizdi.

İran halkının kendi haklarından vazgeçmeyeceğine değinen Ruhani, “İran düşmanları yıllarca halkımızı nükleer enerjiden yoksun bırakmaya çalıştı ve bağlamda da uluslararası arenada İran aleyhine kararlar verdi. Ancak halkımız direnerek kendi haklarına kavuştu ve bugün herkes İran halkının uranyum zenginleştirme hakkına sahip olduğu kanaatindeler” açıklamasında bulundu.

Amerika yargı ve parlamentosunun böyle bir karar vererek büyük bir hukuki skandala imza attığına işaret eden Ruhani, “Şimdiye kadar bu kararın bir örneği yaşanmamıştır. Amerika’nın böyle bir kararı, bu ülkenin hasmane tutumunun devam ettiği anlamına geliyor” diye konuştu.

Söz konusu varlıkların İran halkına ait olduğunu ve onlara kimsenin dokunamayacağını da açıklayan Ruhani, “Geçmişteki hükümetler de bu konuda çok çaba göstermemişler. Amerika böyle bir kararı uygularsa İran halkı aleyhine karşı büyük bir suç işlemiş sayılır” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.