Ruhani: İran’ın gücü bölgenin sebatı ve güvenliğinin destekçisidir

  • 26 Ocak 2017
  • 1.124 kez görüntülendi.
Ruhani: İran’ın gücü bölgenin sebatı ve güvenliğinin destekçisidir

İran İslam Cumhuriyeti cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran İslam Cumhuriyetinin gücünün bölgenin sebat ve güvenliğinin destekçisi olduğunu söyledi.

Ruhani, dün Tahran’da Kuveyt Emiri’nin özel temsilcisi ve Kuveyt dışişleri bakanı Sabah el’Haled el’Ahmed es’Sabah’ı kabulünde, İran’ın dış siyasetinin  İslam ülkeleri ve komşu ülkelerle ilişkilerini  karşılıklı çıkarlar, İslami kardeşlik ve esasına dayalı olarak en üst düzeyde çıkarmak olduğunu söyledi.

Ruhani, İran’ın İslam inkılabından sonra  düşmanların saldırısına uğramasına rağmen hiç bir ülkeye  saldırmadığını belirterek, İran’ın  bölgede terörizm ve her türlü saldırıya karşı önemli bir engel olduğunu ispatladığını  söyledi.

İslami İran Cumhurbaşkanı, hassas Ortadoğu bölgesinin sebat ve güvenliğinin ancak bölge  ülkeleri ve özellikle de komşu ülkeler arasında  işbirliği, dostluk ve görüşmelerle sağlanabileceğini belirterek; ‘bölge ülkeleri ve milletleri arasında ilerleme ve gelişme hiç kuşkusuz  bölgedeki bütün herkesin güvenlik ve sebatına yarar’ dedi.

Sözkonusu kabulde Kuveyt Emiri temsilcisi de, Kuveyt Emiri’nin mesajını Ruhani’ye takdim ederken,  Kuveyt Emiri,  halkı ve hükümetinin, İran halkı ve hükümetine son derece saygı duyduğunu ve İran’ın bölgedeki olumlu rolünü bildiklerini  söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.