Ruhani: İran’ın önceliği, Hazar ülkeleriyle ilişkileri güçlendirmektir

  • 11 Nisan 2017
  • 1.097 kez görüntülendi.
Ruhani: İran’ın önceliği, Hazar ülkeleriyle ilişkileri güçlendirmektir

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Rusya ve Azerbaycan Cumhuriyeti başta olmak üzere Hazar denizine kıyıdaş ülkelerle ilişkileri geliştirmenin İran hükümetinin önceliği olduğunu belirtti.

İRNA’nın haberine göre, bugün İran’ın kuzeyinde yer alan Mazenderan vilayetinde İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin video konferans aracılığıyla katılığı törende, 43 proje hizmete açıldı veya temeli atıldı.

Bu projelerin değerinin 33 bin 800 milyar Riyal olduğu ve 7 bin 262 kişi için iş fırsatı yarattığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Ruhani, Mazenderan vilayetinin merkez kenti Sari’de bu projelerin açılış merasiminde yaptığı konuşmada, Hş. 1395 yılında, İran’ın Rusya ile ticaret hacminin önceki yıla göre yaklaşık yüzde 80 oranında arttığına dikkat çekerek, Mazenderan’ın Emirabat limanında yeni alt yapı tesislerinin inşası ile bu ilişkilerin daha da artacağını vurguladı.

İran ile Azerbaycan Cumhuriyeti’nin artmakta olan ticari münasebetlerine de dikkat çeken Ruhani, gelecek yıllarda, iki ülkenin ticari ilişkilerinin daha da artmasına tanıklık edeceklerini vurguladı.

Ruhani İran ile Avrasya ülkeleri arasında yakında imzalanacak anlaşma ile birlikte, İran’ın ihracat konusunda iyi bir dönüşüme şahit olacağını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.