Ruhani: İslam inkılabı halkın direnişi ile zafere kavuştu

  • 30 Ocak 2019
  • 1.291 kez görüntülendi.
Ruhani: İslam inkılabı halkın direnişi ile zafere kavuştu

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, İmam Humeyni -ks- çağdaş tarihin en büyük müslihi ve sırf halkın direniş gücü ile iç ve dış güçlere karşı zafer kazanan bir inkılabın mimarı olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ruhani Çarşamba günü ve İslam inkılabının zafere kavuştuğu günün kırkıncı yıldönümü arifesinde ziyaret ettiği İmam Humeyni -ks- külliyesinde yaptığı konuşmada İslam inkılabının zafer bayramını kutlayarak, kırk yıl önce gerçekleşen bu hadesi tarihte eşine ender rastlanan istisna hadiselerden biri olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Ruhani şöyle dedi: İmam Humeyni -ks- halkı daha iyi bir gelecek, bağımsız bir ülke, halkın hakimiyeti ve İslami ahkamın uygulanmasına ümitvar etti. İmamın halk arasında yarattığı umut İran’ın milyonluk toplumunu seferber etti, ki bu da tarihte eşsiz bir olaydı.

İmam Humeyni’nin -ks- en büyük getirisi İslam Cumhuriyeti nizamı olduğunu belirten Ruhani, nizam kurulduktan kısa süre sonra Bilgeler meclisi kurulduğunu ve anayasa tedvin edilerek halkın oylarına sunulduğunu kaydetti.

İran ve 5+1 grubu arasında yürütülen nükleer müzakerelere de değinen Ruhani, bu müzakereler İran’ın en büyük siyasi onur kaynağı olduğunu, zira İran dünyanın altı büyük gücü ile müzakere ederek birçok kazanım elde ettiğini ve bu kazanımları asla kaybetmeyeceklerini vurguladı.

Ruhani konuşmasında vahdet ve birlikteliğe vurgu yaparak İmam Humeyni’nin -ks- en çok tavsiyesi de vahdet üzerine olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.