Ruhani: İslam ülkeleri liderleri Myanmar konusunda ortak görüşe sahip

  • 11 Eylül 2017
  • 1.136 kez görüntülendi.
Ruhani: İslam ülkeleri liderleri Myanmar konusunda ortak görüşe sahip

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülke liderlerinin Myanmarlı müslümanlara yönelik soykırıma son verilmesi ve mülütecilere yardım yapılması için Myanmar hükümetine baskı yapılması konusunda ortak görüşte olduğunu söyledi.

Ruhani, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin  bilim ve teknoloji oturumuna ayrıca Myanmarlı müslümanların durumlarıyla ilgili oturuma katılmak için gittiği Kazakistan’dan dün gece İran’a döndü.

İslami İran cumhurbaşkanı Ruhani, Tahran’a inişinde yaptığı açıklamada,  İslam ülkeleri liderlerinin Myanmar’da müslümanlara yönelik soykırıma son verilmesi için Myanmar hükümetine baskı yapılması konusunda ortak görüşte olduklarını belirtirken, Kazakistan, Türkiye, Azerbaycan cumhuriyeti ve Özbekistan cumhurbaşkanlarıyla yaptığı görüşmelerde, İslam dünyasının Myanmarlı müslümanların durumlarıyla ciddi olarak ilgilenmesi gerektiğini söyledi.

Bu arada İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif de,  geçen perşembe günü yaptığı açıklamada, Uluslararası toplumun Myanmar’da müslümanlara yönelik soykırımın yapılmasına izin vermemesi gerektiğini söyledi.

Bu arada İran dışişleri bakan yardımcısı İbrahim Rahimpur da,  geçen cuma günü yaptığı açıklamada, İran’ın Myanmarlı müslümanlar için yardımlarını göndermeye hazır olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.