Ruhani: İslamabad-Tahran ekonomik ilişkileri güçlenmeli

  • 23 Eylül 2016
  • 938 kez görüntülendi.
Ruhani: İslamabad-Tahran ekonomik ilişkileri güçlenmeli

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran-İslamabad ekonomik ilişkilerinin güçlenmesi ve iki ülke sınırlarının dostluk sınırları olması gerektiğini söyledi.

BM Genel Kurul Çalışmalarına katılmak için New York’ta bulunan Ruhani, Pakistan Başbakanı Nevaz Şerif ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki kültürel yakınlığa değinerek, siyasi ve kültürel alanda olduğu gibi ekonomik alanda da iki ülke ilişkilerinin güçlenmesini istedi.

İran aleyhindeki ambargoların kalkması sonrası iki ülke ekonomik ilişkilerinin gelişmesi için uygun zemin oluştuğunu ifade eden Ruhani, İran’ın Pakistan enerji ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olduğunu ve bunun yanı sıra iki ülkenin bilim ve kültürel alanda da işbirliği yapabileceklerini söyledi.

Bankacılık ilişkilerinin ekonomik ilişkilerin temelini oluşturduğunu ifade eden Ruhani, bankacılık anlaşmalarının hayata geçirilmesi için özel çaba harcanmasını istedi.

İran’ın Pakistan güvenlik ve istikrarını kendi güvenlik ve istikrarı olarak gördüğünü ifade eden Ruhani, İran çabasının iki ülke sınırlarının her zaman güvenlik ve istikrar sınırları olması yönünde olduğunu ve bugün bu yönde birçok ilerleme sağlandığını söyledi.

Şerif de, ‘’Biz İran-Pakistan’ı bir millet, bir devlet ve bir ülke gibi görmekteyiz. Bizim kültür, ekonomik ve adetlerimiz birbirinin tamamlayıcısıdır ve İran ile ilişkilerimizin düzeyini arttırmak istiyoruz’’ dedi.

Taraflar arasındaki mevcut ticaret hacminin yetersiz olduğunu söyleyen Şerif, bu yönde çaba sarf edilmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.