Ruhani: İstikrarlı bir Ortadoğu İran için önemlidir

  • 26 Ocak 2017
  • 925 kez görüntülendi.
Ruhani: İstikrarlı bir Ortadoğu İran için önemlidir

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’ın güç ve potansiyelinin bölge istikrarı ve huzuru doğrultusunda olduğuna vurgu yaptı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Kuveyt Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Halit el-Sabah’ı kabulünde, Ortadoğu’nun istikrar ve güvenliğinin bölge ülkelerinin karşılıklı diyalog, dostluk ve işbirliğin sayesinde gerçekleşebileceğine işaret ederek, “Şüphesiz ki, bölge ülkeleri ve halkının gelişme ve kalkınması da istikrarlı bir Ortadoğu’ya neden olacaktır” dedi.

İran’ın terörle mücadelede bölge ülkelerine destek sağladığını belirten Ruhani, “Terörizm bölge için en büyük tehdittir. Yalnız işbirliği, birlik ve beraberlikle çerçevesinde onun karşısında direnç gösterebiliriz” ifadesini kullandı.

Ruhani, İran’ın güç ve potansiyelinin bölge istikrarı ve huzuru doğrultusunda olduğunu dile getirerek, ayrıca her zaman komşu ülkelerine destek için kullanılacağına vurgu yaptı.

İran-Kuveyt ilişkilerine de değinen İran Cumhurbaşkanı, “İki ülke arasında siyasi, kültürel ve ekonomik işbirliği mevcut kapasitelerin saysinde gereken seviyeye ulaşması lazımdır” açıklamasını yaptı.

Kuveyt Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Halit el-Sabah da bu görüşmede , Kuveyt Emiri’nin yazılı mesajını Ruhani’ya etslim ederek, “Kuveyt Emiri, devlet ve halkı her zaman İran İslam Cumhuriyeti ve onun bölgedeki etkin konumundan ötürü saygı göstermektedir” ifadesinde bulundu.

Kuveyt Dışişleri Bakanı, gerici terörizm ve aşırıcılığın bölge güvenliği ve istikrarı için ciddi bir tehdit oluşturduğunu kaydederek, tüm bölge ülkelerinin terörle mücadele yolunda birlikle hareket etmesinin gerekli olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.