Ruhani Macron’a hitaben: Nükleer anlaşmada değişiklik, anlaşmanın tamamen dağılmasına neden olur

  • 21 Kasım 2017
  • 1.038 kez görüntülendi.
Ruhani Macron’a hitaben: Nükleer anlaşmada değişiklik, anlaşmanın tamamen dağılmasına neden olur

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ruhani, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bugün telefon ile yaptığı görüşmede, nükleer anlaşmanın tamamen ve titizlikle uygulanmasının, diğer uluslararası alanlardaki işbirliği için önemli bir sınav sayıldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron ile telefonla görüştü. Ruhani, Fransa halkı ve hükümetine İran halkı ve hükümetinin Kermanşah depreminden dolayı acılarını paylaştığı için teşekkür ederek, İran’ın Fransa ile her alanda münasebetlerini karşılıklı saygı ve ortak çıkar çerçevesinde geliştirmeye hazır olduğunu belirtti.

Ruhani ayrıca dünya ve bölgede en büyük ve tehlikeli terör örgütü olan IŞİD’in ana üslerinin düşmesini tüm ülkeler için sevindirici haber olarak niteledi, İran’ın bölgede üstünlük ve istila peşinde değil, amacının bölgede istikrar ve barışa katkı sağlamak ve ülkelerin parçalanmasını engellemek olduğunu kaydetti.

Fransa Cumhurbaşkanı da görüşmede Tahran-Paris’in her alanda işbirliğinin geliştirilmesine vurgu yaparak, bütün ülkelerin nükleer anlaşmanın korunması için çaba göstermeleri gerektiğinin altını çizdi.

Macron, bölgede istikrar ve güvenliğin takviyesi için bölge ülkeleri arasında yapıcı diyaloğa vurgu yaparak, Yemen ve Suriye’deki çatışmaların bir an evvel son bulmasını temenni etti.

Fransa Cumhurbaşkanı ayrıca Ruhani’yi Paris’e davet etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.