Ruhani: Nükleer anlaşma, amaçlarımıza ulaşmanın en iyi aracıydı

  • 03 Temmuz 2016
  • 878 kez görüntülendi.
Ruhani: Nükleer anlaşma, amaçlarımıza ulaşmanın en iyi aracıydı

İran Devlet Televizyonu’nun bildiriğine göre, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dün nükleer anlaşmaya varılmaya yönelik emeği geçenlerle bir araya geldi.

Ruhani burada yaptığı konuşmada, ‘Eğer İslam inkılabı rehberinin destekleri ve savunması olmasaydı, Kapsamlı Ortak Eylem Planı KOEP’in ilerletilmesi sorunla karşı karşıya kalırdı’ dedi.

İRİB ajansına göre, Ruhani, dün gece nükleer anlaşma KOEP’de emeği geçenlerle iftar ziyafetinde yaptığı açıklamada, KOEP’in İran milli güvenlik yüksek konseyi ve İran meclisinde incelenmesine işaretle; ‘bu büyük iş İslam inkılabı rehberinin yardımı ve desteği olmaksızın mümkün değildi’ dedi.

İran cumhurbaşkanı, nükleer anlaşma ortamından yararlanılması zaruretine de temasla, ‘KOEP’den önceki dönem geride kaldı ve şimdi bütün medya kuruluşlarının, hükümetin ve meclisin, buna gönül veren herkesin, bu durumdan ülkenini milli çıkarları için nasıl yararlanılması konusunda çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

Ruhani, bazı ülkeler tarafından nükleer konunun gündeme getirilmesini İranofobinin bir ürünü olduğunu belirterek, ‘biz bunlara karşı İran ile teamülün bütün herkesin yararına olduğunu, İran’ın bir tehdit olmadığını ve nükleer silah peşinde de olmadığını duyurmaya çalıştıklarını’ söyledi.

Ruhani, bugün İran milletinin, nükleer haklarının güçlü bir şekilde korunduğunu ve ağır su sattıklarını ve sarı kek aldıklarını ve aynı zamanda ithalat ürünlerinin giderlerinde azalmanın olduğunu ve bankacılık ilişkilerinin ve yatırım imkanlarının oluştuğunu belirterek; ‘bizim böyle büyük bir milli işi takdir etmemiz gerekir’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.