Ruhani: Nükleer anlaşma sağlanabilir, ancak karşı tarafın kararı şart.

  • 21 Mart 2015
  • 670 kez görüntülendi.
Ruhani: Nükleer anlaşma sağlanabilir, ancak karşı tarafın kararı şart.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ruhani, “Nükleer anlaşma sağlanabilir, ancak karşı tarafın kararı şart”, dedi.

Cumhurbaşkanı Ruhani bugün, Tahran’da Rahmetli İmam Humeyni Gaziler Rehabilitasyon Merkezinde, gazilerle yaptığı Nevruz Bayramı görüşmesinde, nükleer müzakereler ve İslam Cumhuriyeti tarafından belirlenen kriterler ve kırmızı çizgiler çerçevesinde anlaşmaya varmak için, İran’da yeteri kadar irade olduğunu ifade ederek, ” nükleer anlaşmaya varmaya inanıyorum, çözümlenmeyecek bir şey yok ve müzakere tarafının da, bu iş için nihai kararını vermesi gerekiyor” diye açıklamada bulundu.

İran ile 5+1 grubu arasında nükleer müzakerelerde, ileriye dönük adımların atıldığına dikkat çeken Ruhani, bu tur müzakerelerde, anlaşmazlık konusu olan bazı meselelerde ortak görüş oluştuğunu, ancak halen bazı hususlar konusunda anlaşmazlıkların devam ettiğini ifade etti.
Geri kalan anlaşmazlıkların bu tur müzakerelerde çözüme kavuşmasının mümkün olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, iki tarafın nükleer müzakerelere, önümüzdeki günlerde yeniden başlayacaklarını vurguladı.

Günümüz dünyasında, kazan-kaybet sonucunu düşünmenin oldukça yanlış olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Ruhani, kimsenin mutlak kazanan taraf olacağını düşünemediğini kaydetti.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, nükleer müzakerelerde, İran halkı, bölge ve dünyanın lehine olacak anlaşma sağlanmasını temenni etti.

Cumhurbaşkanı, omurilik felç gazilerine hitaben de, “sizler her zaman, İran için onur kaynağı olmuşsunuz ve bize fedakarlık, sabır ve direniş dersi vermişsinizdir”, ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.