Ruhani: Savunma teçhizatı için kimseden icazet almayız

  • 11 Şubat 2019
  • 1.469 kez görüntülendi.
Ruhani: Savunma teçhizatı için kimseden icazet almayız

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran ihtiyacı olan savunma teçhizatı ve her türlü füze imalatı için hiç kimseden icazet almadığını ve almayacağını ve yoluna var gücüyle devam edeceğini vurguladı.

Tahran’da 22 Behmen zafer yıldönümü yürüyüşünün sonunda Azadi meydanında toplanan halka hitaben bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Ruhani şöyle dedi: Bugün bütün dünya İran İslam Cumhuriyeti’nin gücü kutsal savunma yıllarına nazaran çok daha fazla olduğunu ve İran silahlı kuvvetleri ihtiyacı olan her türlü silahı ve mühimmatı üretmekte kendine yeter hale geldiğini bilmelidir.

Silahlı kuvvetlerin vatanı savunmak için büyük cesaret ve şecaate sahip olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Ruhani şöyle devam etti: Bütün dünya, Suriye, Irak ve Lübnan milletleri nasıl İran’ın iradesi ve yardımı ile zafere ulaştığına şahit oldu, Filistin ve Yemen’de de mütecaviz ve işgalci güçlere karşı direniş devam ediyor. bugün düşmanlar yavaş yavaş son 20 yılda uğradıkları hezimetleri itiraf ederek bölgeye müdahaleden el çekmeleri ve bölgeden çekilmeleri gerekir. böylece bölge milletleri özgürce imar ve kalkınma yoluna devam edecektir.

Cumhurbaşkanı Ruhani konuşmasının bir başka bölümünde de şu ifadelere yer verdi: İran milletinin İslam inkılabının zafer yıldönümü yürüyüşüne muhteşem bir şekilde katılması düşmanların komplolarının suya düştüğünü ve asla hedeflerine ulaşamayacaklarını ve İran İslam Cumhuriyeti son kırk yılda olduğu gibi yoluna devam edeceğini gösteriyor.

Konuşmasında İran İslam Cumhuriyeti’nin petro kimya gibi sektörlerde kaydettiği ilerlemelere de değinen Cumhurbaşkanı Ruhani, bugün bütün dünya İran’ın hızlı ilerlemesini takdirle karşıladığını, islamiyet, cumhuriyet, seçimlerin düzenlenmesi ve yetkililerin halk tarafından seçilmesi, İran İslam Cumhuriyeti nizamının getirileri olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.