Ruhani: Şehitlerimizin intikamını alacağız

  • 17 Şubat 2019
  • 1.610 kez görüntülendi.
Ruhani: Şehitlerimizin intikamını alacağız

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ülkemizin sınırlarını koruyan ve ülkenin güvenliğini omuzlarında taşıyan cesur askerlerimize saldıran uşakların ilahi intikam ve İran milletinin elinden kaçmalarına asla müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

Pazar günü gittiği Hürmüzgan eyaletinin Lenge liman kentinde halka hitaben bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Ruhani, İran İslam Cumhuriyeti hiç bir zaman bölgede bir savaşı başlatan taraf olmadığını, ama maalesef bazı komşular yanlış bir yolu seçtiklerini ve yine Amerika ve korsan İsrail’in kucağına düştüklerini belirtti.

Bölgede İran ile samimi ve kardeşçe ilişkileri olmayan iki komşu ülke bulunduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Ruhani, bu iki ülke, İran İslam Cumhuriyeti onlara göz diktiğini zannettiklerini kaydetti.

Güçlü ve muktedir İran her zaman bölgeye güvenlik armağan ettiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Ruhani, Müslümanların birlik olmaları ve dostane ve kardeşçe ilişkiler kurarak bölgenin güvenliğini korumaları gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Ruhani, İran inkılabı, İslami ve halkçı bir inkılap olduğunu ve kırk yıldır bölgede maneviyat, güven ve kalkınma peşinde olduklarını gösterdiklerini ve bugün söz ve ameller ve davranışlar da aynı şeyi söylediğini, İran bölgedeki tüm ülkelerle kardeşçe ve samimi ilişkiden yana olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.