Ruhani: Terörizm İle Ortak Mücadeledeki Hedef, Suriye’ye Güvenliği Kazandırmaktır

  • 15 Şubat 2019
  • 1.560 kez görüntülendi.
Ruhani: Terörizm İle Ortak Mücadeledeki Hedef, Suriye’ye Güvenliği Kazandırmaktır

İran İslam cumhuriyeti cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran, Rusya ve Türkiye’nin ortak hedefinin, terörizm ile kesin mücadele ve Suriye’ye tekrar istikrar ve güvenliğin sağlanması olduğunu söyledi.

Cumhurbakşanı Hasan Ruhani dün ve Soçi Üçlü zirve toplantısı ardından muhabirlere yaptığı açıklamada, oturumu olumlu karşılarken, ” Söz konusu oturumda İdlib gibi geri kalan bölgelerde terörizm ile mücadele zaruretine vurgu yapılırkan her 3 ülke İslib’in Suriye topraklarının bir parçası olduğunu ve hangi isim ve başlıkla olsun teröristlerin çirkef varlığından temizlenmesi gerektiğinde görüş birlinğindeler” dedi.
Suriye krizi çözüm yolunun askeri değil siyasi olduğunu vurgulayan cumhurbaşkanı, “İran, Rusya ve Türkiye’nin Suriye’de tam güvenliğin sağlanması ve bu ülkenin yasal yönetimi ile işbilriğini yaymaya istekli olduklarını” söyledi.
Suriye konusu günü birlik Soçi oturumu, İran, Türkiye ve Rusya cumhurbaşkanlarının katılımı ile ve bölgede terörizm ile ortak mücadele ve huzurn sağlanması, mültecilerin geri dönmesi ve Suriye’de siyasi istikrarın sağlanması ekseninde gerçekleşti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.