Ruhani’den ABD’nin müzakere talebine yanıt

  • 08 Eylül 2018
  • 1.588 kez görüntülendi.
Ruhani’den ABD’nin müzakere talebine yanıt

Şehid Recai Ulusal Festivali’nde konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin İran’a karşı tutumunu eleştirdi.

Şehid Recai Ulusal Festivali’nde konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “ABD bir taraftan İran milletini baskı altında bırakıyor öte yandan da bize her gün mesaj göndererek müzakere talebinde bulunuyor. Bize gönderdiğiniz mesajlardaki yumuşamaya mı dikkat etsek yoksa ülkemize karşı katı tutumunuza mı? Eğer haklıysanız ve İran halkını gerçekten seviyorsanız o zaman neden milletimize baskı yapıyorsunuz” ifadelerinde bulundu.

İran milletinin asla ABD’ye karşı boyun eğmeyeceğini belirten Ruhani sözlerine şunları da ekledi: Günümüzde hükümet, ekonomik, psikolojik ve propaganda savaşlarının ön saflarında yer alıyor. Tüm gruplara, partilere ve yaklaşımlara hitap ediyorum; bugün rekabet ile intikam günü değil, savaş meydanında olduğumuz için birliktelik ve birlik zamanıdır. Kutsal Savunma Dönemi boyunca da Ordu ile Devrim Muhafızları arasında mevcut bazı fikir ayrımına rağmen savaş başlar başlamaz herkes aynı safta yer alıyordu ve şimdi de aynısını yapmalıyız.

Ekonomik kriz ile döviz piyasasındaki sorunların kısmen ABD tarafından uygulanan yaptırımlara dayandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Ruhani, “Bunlara rağmen ben cumhurbaşkanı olarak söz konusu sorunların bir parçasının da ülke içindeki etkenlere dayandığını açıklamak istiyorum. Tabii ki ABD ile Siyonist Rejim epey cinayet yaparak bize birçok darbe vurdular, fakat biz kendimiz bu konuda ne yaptık?” şeklinde konuştu.

Tüm yaklaşımları bir kez daha birlik ile beraberliğe davet eden Ruhani şöyle dedi: Hükümet bir taraftan ABD ile savaşıp diğer yandan da “Sol” ve “Sağ” kanatlara odaklanamaz. Üç cephede aynı anda savaşamayız; bügün önümüzde olan güçler ABD ile Siyonist Rejim.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.