Rusya: Amerika, Afganistan’da IŞİD’e silah yardımı konusunda açıklama yapmalı

  • 24 Haziran 2017
  • 1.373 kez görüntülendi.
Rusya: Amerika, Afganistan’da IŞİD’e silah yardımı konusunda açıklama yapmalı

Rusya dışişleri bakanlığı sözcüsü Zaharova, Amerika ve Afganistan yetkililerinden, Afganistan’da IŞİD’e yardım yapan kimliği belirsiz helikopterler hakkında açıklama yapmalarını istedi.

İRİB muhabirinin bildirdiğine göre, Maria Zahorava, dün gece yaptığı açıklamada, Rusya’nın elde ettiği yeni bilgilere göre,  kimliği belirsiz  helikopterlerin IŞİD terör örgütü mensuplarını Afganistan’ın doğusuna intikal girişiminde bulunduğunu ve onlara ayrıca silah ve mühimmat taşıdığını bildirdi.

Rusya dışişleri bakanlığı sözcüsü, terör örgütü IŞİD tarafından Afganistan’ın Nengerhar bölgesinde stratejik Ture Bure bölgesinin işgal edilmesine de işaretle, bu bölgenin işgal edilmesinden önce 50 kadar IŞİd örgütü teröristin Nengerhar bölgesine helikopterlerle indirildiğini bildirdi.

Rus yetkili, teröristlere helikopterlerle çok  miktarda silah ve mühimmatın da verildiğini bildirdi.

Rusya dışişleri bakanlığı sözcüsü, Afganistan ve Amerikalı ve hatta NATO yetkililerinin terör örgütü IŞİD’in Afganistan’daki durumu ve kimliği belirsiz helikopterlerin faaliyetleriyle ilgili  açıklama yapmamalarının iyiye alamet olmadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.