Rusya: Beyaz Miğferliler Suriye’den kaçıyor

  • 26 Temmuz 2018
  • 1.259 kez görüntülendi.
Rusya: Beyaz Miğferliler Suriye’den kaçıyor

Rusya’nın Avrupa Birliği’ndeki temsilcisi Vladimir Çijof, Suriye’deki Beyaz Miğferliler’in, Suriye’de işledikleri cinayetlerden korktukları için bu ülkeden kaçmaya başladıklarını söyledi.

Rus yetkili, dün yayınladığı bildiride, Beyaz Miğferliler’in kaçmalarının temelinde bunların işledikleri cinayetlerin ifşa edilmesi olduğunu bildirdi.

Amerika ve Batının desteğindeki Beyaz Miğferliler, son zamanlarda Almanya ve diğer batılı ülkelerin de himayesini alarak Suriye’den çıkmaya başladılar.

Bu arada Suriye, batının isteği ırkçı İsrail’in operasyonu sonucu topraklarından kaçırılan Beyaz Miğferliler’e ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Bundan sonra uluslararası herhangi bir örgüt veya kurumda Suriye’ye karşı kimyasal silah suçlamalarına ilişkin herhangi bir toplantının artık kabul edilemez olduğu” ilan edildi.

Yardım kuruluşu adı altında sahte film ve asılsız görüntülerle, uydurma delillerle katliam ve kimyasal silah propagandası yaptığı birçok kez kanıtlanmış olan cihatçı terör örgütü Nusra yanlısı Beyaz Miğferliler ya da diğer bilinen adıyla Beyaz Baretliler grubu, Batı’nın talimatı ve İsrail ordusunun operasyonuyla Suriye’de apar topar kaçırıldı.

İsrail ordusu sözcüsü Efihay Ediri yaptığı açıklamada, Beyaz Miğferliler’den 800 kişiyi ‘tahliye etme’ operasyonunun ABD ve Avrupalı bir kısım devletlerin talepleri üzerine gerçekleştirildiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.