Rusya Devlet Başkanı Putin, Katar sorununun diyalogla çözümlenmesini istedi

  • 07 Haziran 2017
  • 1.068 kez görüntülendi.
Rusya Devlet Başkanı Putin, Katar sorununun diyalogla çözümlenmesini istedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Katar Emiri Tamim bin Hamad es Sani ile yaptığı telefon konuşmasında uluslararası sorunu görüştü ve Rusya’nın kriz durumlarının diyalog yoluyla çözülmesinden yana olduğunu bir kez daha dile getirdi

Kremlin’in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, telefon konuşmasında ticari, ekonomik ve yatırım alanları başta olmak üzere Rusya ve Katar’ın işbirliğinin ele alındığı belirtildi.

Rusya, diyalog kurularak çözülmesinden yana açıklamalara şu şekilde devam edildi:

“Nisan ayında gerçekleşen ikili hükümetlerarası komisyon toplantısının sonuçları olumlu değerlendirildi. Aynı zamanda uluslararası sorunlara da değinildi. Vladimir Putin, Rusya’nın kriz durumlarının siyasi ve diplomatik yollarla diyalog kurarak çözülmesinden yana olduğunu bir kez daha belirtti.”

Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen ve Libya, Katar’la tüm diplomatik ilişkilerini kesti. Katar’la deniz ve hava sınırları kapatıldı. Katarlı diplomatlara ülkeleri terk etmeleri için 48 saat, Katar vatandaşlarına 14 gün süre verildi.

Katar’dan yapılan ilk açıklamada Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, ‘haksız şekilde alınmış bu karardan üzüntü duyduklarını’ belirtti. Al Sani, “Haksız uygulamalar var ve bunlar temeli olmayan iddialara ve suçlamalara dayanıyor” şeklinde konuşurken, 5 ülkenin aldığı kararın vatandaşlarının normal hayatını sürdürmesine etki etmeyeceğini belirtti.

Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada ise 3 Körfez ülkesi ve Mısır’ın yaptığı uygulamaların vesayet kurma isteği olduğu ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.