Rusya IŞİD ve Nusra’yı Terör Örgütleri Listesine Aldı…

  • 29 Aralık 2014
  • 746 kez görüntülendi.
Rusya IŞİD ve Nusra’yı Terör Örgütleri Listesine Aldı…

Rusya Yüksek Mahkemesi, düzenlediği kapalı oturumda IŞİD ile El Nusra’yı terör örgütleri ilan etti.
Rusya Başsavcılığının suç duyurusu üzerine toplanan Rusya Yüksek Mahkemesi Suriye, Irak ve Lübnan topraklarında faaliyet yürüten bu iki örgütü terörist oluşum olarak kara listeye aldı. Oturumun kamuya kapalı yapılmasının izahatı olarak devlet sırrı sayılan belgelerin Rus istihbarat servisi FSB tarafından duruşmaya sunulması gösterildi.
Yüksek Mahkemenin IŞİD ile El Nusra hakkında aldığı karar hemen yürürlüğe girerken, Rusya topraklarından bundan böyle bu iki örgütün propagandası yapılamayacak, kitapları yayımlanamayacak. Ayrıca bu iki örgütle bağlantısı olduğu tespit edilen kişiler hakkında terörist şüphesiyle soruşturma başlatılabilecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.