Saad Hariri: Hizbullah hükümetin bir üyesidir

  • 12 Ocak 2018
  • 1.088 kez görüntülendi.
Saad Hariri: Hizbullah hükümetin bir üyesidir

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Hizbullah’ın bu ülkedeki resmi siyasi partilerden biri olduğunu açıklayarak, bu hareketi Lübnan’ın son zamanlarda ulaştığı istikrarın önemli bir etkeni olarak tanımladı.

Wall Street Jornal gazetesine demeç veren Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Hizbullah’ın bu ülkedeki resmi siyasi partilerden biri olduğunu açıklayarak, bu hareketi Lübnan’ın son zamanlarda ulaştığı istikrarın önemli bir etkeni olarak tanımlayıp onlarla karşı karşıya gelmeye meyilli olmadıklarını kaydetti.

Lübnan’ı İran ile Suudi Arabistan arasındaki anlaşmazlıklardan uzak tutmaya çalıştığını hatırlatan Hariri, Hizbullah’a karşı her türlü plan ve programı da reddetti.

Suudi Arabistan’ın bölgesel politikalarını da yorumlayan Lübnan Başbakanı, ”Suudiler hiçbir zaman ülkemizin içişlerine karışmadılar”şeklinde bir iddiada bulundu.

Saad Hariri, bir kaç ay önce Suudi Arabistan’da başbakanlıktan istifa etmek zorunda kaldığıyla ilgili olarak Arabistan’ın rolüne ise değinmedi ve ‘Arabistan Lübnan’ın içişlerine karışmadı” iddiasını dile getirdi.

Bilindiği gibi Hariri Suudi Arabistan ziyaretinde 4 kasım 2017’de Lübnan başbakanlık görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.