Said: Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin bütün ümmetin mülküdür

  • 16 Aralık 2017
  • 864 kez görüntülendi.
Said: Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin bütün ümmetin mülküdür

Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Koalisyonu Başkanı Dr. Hemmam Said, Mescidi Aksa ve Filistin’i savunmanın bütün ümmetin sorumluluğunda olduğunu belirterek, ümmetin Kudüs topraklarında cihad edip onu kurtarması gerektiğini söyledi.

Filistin tv’ye röportaj veren Said, “Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin bütün ümmetin mülküdür. Malezyalı birinin bir Mısırlı, Ürdünlü ve Filistinli kadar bu topraklarda hakkı vardır. Dolayısıyla Mescidi Aksa ve Filistin’i savunmak yeryüzünde yaşayan her Müslümanın boynunda bir sorumluluktur” dedi.

Aynı zamanda diasporadaki Filistinli Âlimler Heyeti’nin Şura Meclisi Başkan Yardımcısı da olan Said, Filistin’i özgürleştirmenin ümmetin üzerine vacip olduğunu belirterek, Filistin topraklarında cihad etme ve bu toprakları işgalden kurtarmayı bir yandan farzı ayn, diğer yandan farzı kifaye olarak niteleyebileceklerini ifade etti.

Bu farzın müminin zimmetinden ancak cihad ile meşgul olması şartıyla düşeceğine işaret eden Hemmam, cihadın, mali, enformatik, sosyal ve ilmi boyutları olduğunu savundu.

Filistin davasının Müslümanların diğer davalarından farklı olduğunu hatırlatan Hemmam, başka davalar için yapılacak cihadın oradaki halkın üzerine farz iken, Mescidi Aksa ve Filistin için cihadın herkese farz olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.