Salihi: ABD, İran’ı yalnızlaştıramaz

  • 23 Mayıs 2017
  • 1.250 kez görüntülendi.
Salihi: ABD, İran’ı yalnızlaştıramaz

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı, ABD Başkanı’nın Riyad’da İran’ın yalnızlaştırılmasına dair temelsiz iddialarına gösterdiği tepkide, Washington’un Tahran’ı yalnızlaştırma gücüne sahip olmadığını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump Pazar günü Riyad zirvesinde yaptığı konuşmada kendince İran İslam Cumhuriyeti’ni bölge sorunlarının bir parçası olarak görüp, terörizme destek verdiği suçlamasıyla İran’ın yalnızlaştırılması gerektiğini ifade etti.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, Fransız basınından Le Figaro gazetesinde bugün yayınlanan demecinde, Trump’ın İran’ın yaptırımlar döneminde bile yalnızlaştırılamadığını ve ilerleme yoluna devam ettiğini bilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Salihi, Trump’ın Fars Körfezi ülkelerinin paralarından sonuna kadar yararlanmak istediği için İranofobi ve İran tehdidi gibi temelsiz iddialara sarıldığını belirtti.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı, Trump’ın nükleer anlaşmayı iptal etme olasılığı hakkında ise, nükleer anlaşmanın ABD’liler tarafından iptal edilmesi halinde, İran’ın kendi nükleer faaliyetlerine geri döneceğini ve hatta faaliyetlerini hızlandıracağını kaydetti.

İran ile Suudi Arabistan’ın doğrudan karşı karşıya gelme tehlikesi ile ilgili bir soru üzerine de Salihi, bu tehditlerin daha ziyade çocukça sloganlara benzediğini, Suudiler’in, İran’ın onlar karşısında üstün güç olduğunu bildiklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.