Salihi: Anlaşmaya Varma Olasılığı Çok Yüksektir

  • 09 Aralık 2014
  • 753 kez görüntülendi.
Salihi: Anlaşmaya Varma Olasılığı Çok Yüksektir
İran Enerji Kurumu başkanı, İran ve P5+1 grubunun teknik ve yasal konulardaki görüşlerinin yakınlaştığı ve anlaşmanın politik boyutu için, kararlılık gerektiğini açıkladı.
Habere göre gazetecilere İran ve P5+1 grubu arasındaki müzakereler hakkında bilgi veren İran Atom Enerjisi Kurumu başkanı Ali Ekber Salihi, müzakerelerde anlaşmaya varma olasılığının çok yüksek olduğunu açıkladı. Salihi yaptığı açıklamada, geçen müzakerelerde görüş ayrılığı yaşanan Uranyum zenginleştirmesi, Erak ağır su tesisleri, Fordo ve yaptırımlar konuları hakkında “Birçok konudaki görüşlerimiz yakınlaşmıştır ve bazı konularda da tamamen anlaşmaya vardık. Teknik ve yasal açılardan anlaşma sağlanmıştır, ama anlaşmanın politik boyutu için kararlılık gerekiyor. İlk günden beri sonuca ulaşmak için müzakerelere başladık” dedi.

Anlaşmaya varılmaması durumunda, İran’ın eskisi gibi çalışmalarına devam edeceğini belirten Salehi, “nevre Anlaşması’nda belirtildiği gibi, anlaşmaya varılmaması durumunda taraflar kendi işlerini yapacaklardır. Anlaşmaya varılmaması durumunda da aynı şekilde çalışmaya devam edeceğimiz anlamına gelmez. Günümüzde 20 bin santrifüjümüz var ve bunların 9 binini aktif olarak kullanıyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.