Salihi: Batılıların sorunu İran İslam İnkılabıyladır

  • 09 Ağustos 2016
  • 843 kez görüntülendi.
Salihi: Batılıların sorunu İran İslam İnkılabıyladır

İran Atom Enerjisi Kurumu İAEK Başkanı, batılıların İran’a karşı sorunlarının İran’ın silahı, ekonomisi, teknoljisi, ticareti veya hatta ilmi olmadığını, batılıların İran halkı ile sorunlarının İslam İnkılabı mesajının tüm dünyaya yayılması karşısındaki duydukları panik ve korku olduğunu söyledi.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre dün katıldığı bir toplantıda konuşan İran Atom Enerjisi Kurumu İAEK Başkanı Ali Ekber Salihi, biz kendi inkılabımızla tüm dünyaya yeni bir hükümet modeli, dünya görüşü, siyasi felsefesi ve yaşam tarzı sunmuş bulunuyoruz ve son 37 yıl içinde bu yeni felsefenin fırtınalar karşısında rinebileceğini, mukavemet gösterebileceğini ispatladığını söyledi.

Presstv, el-Alem ve Hispan TV başta olmak üzere milli medyaya teşekkürlerini bildiren İran Atom Enerjisi Kurumu İAEK Başkanı Salihi, Milli medya İRİB’in sınırlı imkanlara rağmen yabancı kanallalar karşısında çok iyi bir performans verdiğini ama bununla birlikte yapılan çalışmaların çok az olduğunu ve İran’ın sesinin daha güçlü bir şekilde dünyaya ulaştırılması gerektiğini bildirdi.

İAEK Başkanı Salihi bu konuşmada nükleer meselelere de değinerek, UAEK’nun İran’a ait gizli bilgileri sızdırmasının ABD için ciddi bir sorun haline geldiğini belirtti.

Salihi, bilgilerin sızdırılması aslında İranlı müzakerecilerin zekasını gösterdiğini ve uyanık olduklarının işareti olduğunu, çünkü bu meselenin şu anda İran için değil, asıl ABD için soruna dönüştüğünü kaydetti.

Salihi, şimdi Amerikalı muhalif kanat neden İran’ın nükleer dönüş süresi bir yıldan dört aya indirildiğini sormaya başladığını, bu yüzden biz değil, asıl onlar kaygı duymaları gerektiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.