Salihi: Trump nükleer anlaşmayı ihlal ederse biz de ona gereken yanıtı veririz

  • 22 Ocak 2017
  • 1.066 kez görüntülendi.
Salihi: Trump nükleer anlaşmayı ihlal ederse biz de ona gereken yanıtı veririz

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı, “Trump nükleer anlaşmayı ihlal ederse biz de ona gereken yanıtı veririz. Biz o günü görmek istemiyoruz, ancak kolaylıkla eski günlere geri dönebiliriz” dedi.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, CBC televizyonuyla yaptığı bir röportajda, “Trump nükleer anlaşmayı ihlal ederse biz de ona gereken yanıtı veririz. Biz o günü görmek istemiyoruz, ancak kolaylıkla eski günlere geri dönebiliriz” ifadelerini kullandı.

Salihi, sözlerine şöyle devam etti: Şimdilik ben herhangi bir tahminde bulunmak istemiyorum, sadece sabr edip göreceğiz, çünkü zaman geçtikçe farklı sözler duyulmaya başlıyor.

Atom Enerjisi Kurumu Başkanı, ABD’nin İran ve Kuzey Kore’ye karşı füze savunma sistemi yerleştirmeyi planlamasıyla ilgili bir soruya, “İran ve ABD arasındaki mesafe 16 bin kilometredir ve biz bu mesafeyi aşabilecek bir füze üretmeyi hiçbir zaman düşünmedik, bu tamamen siyasi ve akıl dışı bir karardır” diye yanıt verdi.

Salihi, Trump’ın yemin törenindeki konuşmasına işaret ederek, ABD Başkanı’nın konuşmasında İran’a bir kez dahi hiç değinmemesini olumlu olarak değerlendirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.