Şam, ABD ve Türk askerlerinin Suriye’den çekilmesi zaruretini yineledi

  • 23 Ocak 2022
  • 300 kez görüntülendi.
Şam, ABD ve Türk askerlerinin Suriye’den çekilmesi zaruretini yineledi

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Washington ve paralı askerlerinin eylemlerini savaş suçu olarak nitelendirerek, Türk ve ABD birliklerinin ülkeden çıkarılması gereğini vurguladı.

Suriye, Haseke İli’nde binlerce Suriye vatandaşının yerinden edilmesine ve acılarının artmasına neden olan eylemleri kınadığını yineleyerek, ABD güçlerinin Suriye’nin kuzeydoğusundan, Türk kuvvetlerinin Suriye’nin kuzeybatısından çekilmesini ve Güvenlik Konseyi’nin uluslararası barış ve güvenliği sağlama ve masum sivilleri koruma konusundaki sorumluluklarını yerine getirmesini talep etti.

Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı dün yayınladığı ve SANA’nın bir nüshasını aldığı beyanda, “DSG” milislerinin ve ABD’nin Haseke’de Suriyeli sivillere karşı işlediği suçlarla ilgili olarak, “Geçtiğimiz günlerde Haseke İli’nde “IŞİD” ve “DSG” çeteleri sivillere yönelik katliamlar ve büyük altyapı yıkımları gerçekleştirdi. Başta hava kuvvetleri olmak üzere Amerikan işgal güçleri, bu eyaletin yaşlıları, çocukları ve kadınları da dahil olmak üzere masum sivillerin hayatına mal olan bu suçlara barbarca iştirak etmiştir” ifadelerine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığının beyanı, Suriye devletinin kontrolündeki bölgelerde güvenli sığınak arayışı içinde binlerce aile ve ailenin çocuklarıyla birlikte evlerini terk etmeye zorlandığını da sözlerine ekledi.

Bakanlık beyanında ayrıca, teröre karşı savaşın sadece medya propagandası ve uluslararası forumlarda ve hoparlörlerde başlatılan yanlış pozisyonlar olmadığını açıkça belirtirken, aksine, teröre karşı savaş, yoruma, çifte standartlara, siyasi ikiyüzlülüğe veya teröristlerin ahlaksız siyasi ve askeri amaçlara hizmet etmek için bir yerden başka bir yere ihraç edilmesine tolerans göstermeyen samimi duruşlar olmalı olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.