Şam, Amerika koalisyonun Deyruzur cinayetine tepki gösterdi

  • 21 Ekim 2018
  • 1.255 kez görüntülendi.
Şam, Amerika koalisyonun Deyruzur cinayetine tepki gösterdi

Suriye dışişleri bakanlığı Amerika elebaşlığındaki koalisyonun Deyruzur eyaleti yakınlarında el-Suse ve el-Bubedran yerleşim alanlarını bombalamasındaki cinayetine tepki gösterdi.

Suriye resmi Haber Ajansı SANA’nın bildirdiğine göre Suriye dışişleri bakanlığı BM genel sekreteri ve BMGK başkanına ayrı ayrı gönderdiği mektuplarda “ Amerikan koalisyonun Deyruzur eyaleti etrafında işlediği cinayet, uluslararası hukuk ve insan haklarının gözardı edilmesi olduğunu” belirtti.

Suriye dışişleri bakanlığı BMGK’den Amerika koalisyon güçlerinin cinayetlerini engelleme ve bağımsız ve şeffaf uluslararası araştırmaların yapılmasına dair sorumluluklarını yerine getirmesini istedi.

Amerika elebaşlığına sözde IŞİD ile mücadele koalisyonu, Perşembe ve Cuma günleri birkaç kez Deyruzur eyaleti yakınlarında el-Suse ve el-Bubedran yerleşim alanlarını hedef alarak, 62 sivilin ölüm ve diğer bazılarının da yaralanmasına sebep oldular.

Amerika ve batılı ve Arap müttefikleri IŞİD terörist grubunun kurucusu ve destekçisi olmalarına rağmen Barack Obama döneminde sözde IŞİD karşıtı koalisyon, Irak ve Suriye’de teröristler ile sözde mücadele hedefi ile kurulduğu iddia edildi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.