Şam Emevi Camii İmamı: Tekfircilerin Amacı, Her Şekilde İsrail’e Hizmet Etmektir

  • 02 Ağustos 2016
  • 753 kez görüntülendi.
Şam Emevi Camii İmamı: Tekfircilerin Amacı, Her Şekilde İsrail’e Hizmet Etmektir

Şam Emevi Camii Ehl-i Sünnet İmamı olan Şeyh Memun, IŞİD tarafından kaçırılıp işkencelere maruz kalan ve daha sonra kulağı koparılmış ve silahla vurulmuş bir şekilde öldüğü zannedilip şehir meydanlarından birine bırakılan ve mucizevi bir şekilde halkın yardımıyla kurtulan âlimlerdendir.

Şehit Ramazan El-Buti’nin öğrencilerinden olan Şeyh Memun, Suriye krizinin barışçıl protestolarla birlikte olmadığı ve daha başından itibaren, radikal Vahhabi ve Selefi grupların Şiilere, Alevilere ve Ehl-i Sünnet’e karşı şiddet uyguladığını ve onları kâfir ilan ettiğini söyledi.

Şeyh Memun Vahhabi düşüncenin Suriye Cumhuriyetini devirmek istediğini söyleyerek şu ifadelerde bulundu: “Vahhabiyet ümmeti ve toplumu parçalamak istemektedir. Bunların yanında Yahudilik de dünyaya hâkim olma peşindedir ve bunu zulümle şekillendirmeye çalışmaktadır.

Suriye’de Nusra Cephesi, IŞİD, Ahrar-ı Şam gibi çeşitli isimlerle bulunan grupların hepsi küresel Siyonizm’e hizmet etmektedir ve hepimiz biliyoruz ki, eğer İsrail olmasaydı bu şekilde hiçbir terörist grup oluşmazdı. Sizlerde biliyorsunuz, İsrail Nusra Cephesi terör örgütüne hatta tıbbi yardım bile sağladı ve onlara Suriye’de savaşmaları için mali yardım ve destek verdi. Bunların tek bir biçimde ve aynı olduklarını ve hedeflerinin de aynı olduğunu unutmamalıyız ama bu tekfirciler eylemlerini İslam adı altında gerçekleştirmektedir.

Suudi Arabistan’ın Avrupa’da birçok cami inşa ettiğini ve o camilerde tekfirci hutbelerin okunduğunu ve tekfirci- Vahhabi düşüncenin yayıldığını bütün dünya biliyor. Bu durum da bizim Suriye’de çeşitli ülkelerden hatta İngiltere, Amerika ve Fransa’dan bile tekfircilerin bulunmasına şahit olmamıza neden oluyor.

Onlar eğer Suriye’de savaşırlarsa Cennette hurilerin onları beklediğini zannediyorlar ve onlar cennetle müjdeleniyorlar. Cahil ve aptal olduklarını düşünmüyorlar. Onlar Müslümanları öldürüp katlettiler ama İsrail’in esaretinde olan Kudüs’ü unuttular. Onlar sadece Irak, İran ve Suriye’yi görüyor ve Suriye’de direnenleri tekfir ediyorlar.

Onlara şunu söylemek gerekir, “Eğer siz cihada inanıyorsanız, Filistin meselesi var ve sizler Kudüs’ün kurtarılması için çaba gösterebilirsiniz.” Onlar, İsrail’e doğru gitmiyorlar ve sanki İsrail onların babasıymış gibi davranıyorlar.

Bu şartlarda ben bütün medyaya şunu söylüyorum, ilk olarak Kudüs meselesine ve ikinci olarak ta masum halkın öldürüldüğü Suriye ve Yemen olaylarına yönelsinler ve onları savunsunlar. Olayların gerçek tarafını halka anlatsınlar ki, halk bu tekfirci düşünceden uzak dursun.

Şeyh Memun, İsrail, Amerika, İngiltere, Suudi Arabistan ve destekçilerinin Suriye’ye müdahaleden vazgeçtikleri zaman Suriye’ye barış ve huzurun yeniden geleceği ve sorunların hallolacağı inancına olduğunu belirtti ve şunları söyledi: “O gruplar nifak, iki yüzlülük ve yalanla Suriye’de geniş çaplı cinayetlere neden oluyorlar ve bu gruplar Suriye’den çıkartılmalılar.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.