Sana’a: İran, Yemen halkıyla beraber

  • 14 Aralık 2022
  • 71 kez görüntülendi.
Sana’a: İran, Yemen halkıyla beraber

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakanı, İran İslam Cumhuriyeti’nin Yemen milletinin yanında duran tek ülke olduğunu söyledi.

El-Mesire TV kanalının Salı günü haberine göre, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakanı Hişam Şeref, İran İslam Cumhuriyeti’nin zalim kuşatmaya karşı Yemen milletinin yanında yer alan tek ülke olduğunu söyledi.

AB Konseyi’nin Yemen’le ilgili açıklamasına tepki gösteren Şeref, Avrupa’nın tutumunun bağımsız olmadığını ve Amerika’nın siyasetlerinin takipçisi olduğunu söyledi.

Yemenli yetkili, Avrupa tarafının aradığı barışın ancak zalim saldırı ve kuşatmanın durdurulması ve Yemen halkının temel haklarına ulaşmasıyla sağlanacağını ifade etti.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakanı, daha önce de BM’nin ülke işlerinden sorumlu Özel Temsilcisi “Hans Grunberg” ile yaptığı görüşmede, ”Yemen halkının insani yönlerine ve ihtiyaçlarına saygı gösterilmeden ateşkesin uzatılması, karşı tarafın savaş ile barışın yokluğu arasında bir durum yaratma çabaları sonucunda ülkeyi komaya sokmak anlamına gelir ki bu hiçbir şekilde kabul edilemez.” demişti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.