Şehid General Hemedani’nin vasiyeti oğlu tarafından okundu

  • 21 Ekim 2015
  • 1.114 kez görüntülendi.
Şehid General Hemedani’nin vasiyeti oğlu tarafından okundu

Şehit Hamadani’nin oğlu Vehap Hamadani babasının vasiyetini okudu. General Şehit Hamadani bu vasiyetnamede, sekiz yıllık kutsal savaşın tembel öğrencisi olarak kendisinden söz etmişti!

Bu vasiyetnamenin bazı bölümleri şöyledir:

Allah’a şükürler olsun ki bize birçok nimet ihsan etti ve yine şükürler olsun ki hayatımızı İmam Humeyni’nin (r.a) çağına denk getirdi, babalarımız ve annelerimiz hepsi bu çağı görme arzusundaydılar ve görmeden gittiler ama biz gördük.

Aziz İslam’ın ve Müslüman halkların izzetinin dirildiği, İslam ordusu mücahitlerinin direnişe geçtiği dönemi, İslam dünyasında azamet, görkem ve dönüşümün çağı, milletlerin uyanış asrı, tağutların zail olduğu, müstekbir güçlerin dağılma sürecine girdiği asrı ve öze dönüş çağını gördük.

Nimetlerinin hatırına, Allah’ın mahbubu olup ardından Allah’ın misafiri olan mücahitlerle sekiz yıllık savaşta yaşama nasip ettiği için Allah’a binlerce kez şükürler olsun.

Yine sonsuz şükürler olsun ki böyle bir milletin kenarında yaşamayı nasip eyledi; o millet ki bir meşale gibi ışık saçtı ve düşmanların komplolarına, ağır baskılarına karşı teslim olmadı ve milletler arasında model oldu, örnek oldu ki en önde gelenleri değerli şehitlerimizin babaları, anneleri, eşleri ve çocuklarıdır.

Ne büyük bir iftihar ki özgürlerimiz, gazilerimiz ve dirençli aileleri, sabrı utandırdılar ve 10 yıl boyunca baas partisinin karargahlarında bu milletin tarihinde altın bir sayfa yazdılar, gazilerimiz büyük acılara katlanarak direnişin devam etmesi gerektiğine dair hücceti bizim için tamamladılar.

Ali bin Ebu Talib’in (a) vilayetinden nasiplendirdiği için Yüce Allah’a şükürler olsun.

Merhamet sahibi Allah’ın bize verdiği büyük nimeti; Cemaran Piri İmam Humeyni’nin (r.a) vilayet fakih nimeti; onun yolunu sürdüren, inkılap kervanını ustaca ve güzelce bütün badirelerden ve tuzaklardan geçiren halefi ve zamanın Ali’sinin haleflik nimetinin şükrünü yerine getirmek mümkün mü? Bundan daha fazla şükreden olmalıyız, dille söyleyerek değil; belki şehitlerimiz gibi lebbeyk diyerek pratikle göstermeliyiz.

Hakir bendeniz Hüseyin Hamadani, kutsal savaşın tembel bir tilmizi olarak itiraf etmeliyim ki görevlerimi hakkıyla yerine getirmedim ve bazen bu serkeş nefis bana yanaşıyordu, beni kandırıyordu ve vesveseye kapılıyordum, yakınmaya başlıyordum ve içimde itiraz oluşmaya başlıyordu ama Allah’ın yardımıyla ayılıyordum, pişman oluyordum ve tövbe ederek Allah’tan mağfiret diliyordun. Tövbemi kabul ediyordu ve son zamanlarda ise gönlümü aşık yapmıştı.

Allah vere can verirken merhamet sahibi Allah kulundan razı olsun. Kendi amelime değil, O’nun rahmetine umut bağlamışım.

Bütün dostlardan ve tanışlardan haklarını helal etmelerini istiyorum. İyi bir asker olamadığım için İmam ve Mevlam Ayetullah’il-Uzma Seyit Ali Hamanei’den özür diliyorum, eksikliğimi kendi lütuf ve büyüklüğüyle bağışlasınlar inşallah.

İyi bir hizmetkar olamadığım için şehitlerin ve gazilerin ailelerine karşı her zaman mahcup olmuşumdur, haklarını helal etsinler.

İyi bir yoldaş ve mevzi arkadaşı olan aziz eşimden teşekkür ediyorum, Allah inşallah bu amelinizi ahiret zahiresi kılar. Ve geçmişte yaptığım gibi inkılaba ve nizama karşı kendini alacaklı değil, borçlu görmeni tavsiye ediyorum.

Sıkıntılara ve samimiyetsizliklere karşı sabırlı ve kanaatkar olmalısın; dikkatli ol ki algı operasyonları seni nankör yapmasın; Vilayeti Fakih sevgisi ve ona tam itaat, dünya ve ahiretin saadetini beraberinde getirir.

Evlatlarım Vehap, Mehdi, Zehra ve Sara’ya tavsiye ediyorum ki aziz İslam’ın ve İslam Cumhuriyetinin değerlerini korusunlar; değerlerini koruyarak etkili ve örnek olabilirler. Üstün örtünme sizin üzerinizde vaciptir. Yaşlı babanızın rızayeti değerlerin korunmasını gerektirir.

Merhamet sahibi Allah’tan sizlerin bahtiyar ve akibeti hayırlı olanlardan olmanızı diliyorum.

Kız kardeşlerim Mansure ve Ekrem, kardeşim Asgar için mutlu bir yaşam diliyorum. Kendileriyle geçirdiğim günler ve her biriyle paylaştığım anılar her zaman hatırımda kalacak olan pek çok dostum oldu ve bu dostlukla iftihar ediyorum.

Bütün dostlardan ve tanışlardan eğer mümkün olursa bir gün benim için namaz kılıp oruç tutmalarını istiyorum; Allah’ın izniyle eğer öteki dünyada yine siz azizlerin kenarında olursam telafi edeyim.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.