Şehid Samir Kuntar’ın Son Vasiyeti; “Zafer veya Şehadet”

  • 24 Aralık 2015
  • 817 kez görüntülendi.
Şehid Samir Kuntar’ın Son Vasiyeti; “Zafer veya Şehadet”

Bu vasiyet, pazar günü Suriye’nin Ceramana şehrinde İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırıda öldürülen Samir Kuntar’ın vasiyeti. Kuntar “İsrail hapishanesinden kurtarılan mahkûmların lideri” olarak bilinirdi. İsrail hapishanelerinde, Temmuz 2008’de İsrail ve Hizbullah arasında gerçekleşen mahkûm değişme anlaşmasından önce, 29 yılını geçirmiştir:

Samir Kuntar’ın Son Vasiyeti: “Zafer veya Şehadet”

“Esirgeyen ve bağışlayan Allah’ın adıyla,

‘Kendileriyle savaşa girişilenlere, zulme uğradıklarından dolayı savaşmaya izin verildi ve şüphe yok Allah’ın onlara yardım etmeye gücü yeter elbette.’ (Hac Sûresi: 39. ayet)

Filistin ve Lübnan’daki insanlarımıza yapılan baskıya son vermek için zorlu yolu ve cihadı seçtiğimden, bu kuvvetli inançla seçtiğim yolun sonunda ya zafer ya şehadet olacağından emindim.

Bu Siyonist oluşuma karşı topyekûn bir zafer ve yok etmenin pek çok fedakârlık gerektirmesi ve de bu hedefe ulaşılmasının daha çok uzun yıllar cihadı gerektirmesinden ötürü, alınacak zaferin sonucunda şehadetin gelmesi kuvvetle muhtemeldir.

Bütün inananlara Filistin’in özgür bırakılacağına dair söz verdiğim için ve de Filistin’i yalnızca geri dönmek üzere terk ettiğimi söylediğim için, bu cihad ve fedakârlık yolunda bu yolun azametli cihetleri olan silahlı mücadele ve silah vasıtasıyla bu yol üzerinde yürümekte ısrarlılığımı korudum.

Allah bana “İslami Direniş” hareketinin bir üyesi ve de pazarlığı veya teslim olmayı reddeden gönüllü olarak savaşmayı üstlenen kardeşlerimden biri olma onurunu nasip etti. Ve bugün Allah bana, O’na kabul etmesi için dua ettiğim şehadet makamı onurunu nasip etti.

Bu yolda ilerlemeye devam edeceğim ve bu cihadın son bulmayacağından ve de yönünün Filistin’den şaşmayacağına eminim. Bunlar olmayacak; çünkü Allah bu direnişi bize güven, iman ve zaferi kazandıran; çağdaş “İslami Direniş” hareketini uyandıran Ruhullah Musavi Humeyni ve onun doğruluk yolunu devam ettiren dini lider İmam Seyyid Ali Hamaney ve de kendisine özgür bırakıldığım zamandan şehadetime olan süre içerisinde bütün ilgisi için yürekten şükranlarımı sunduğum Seyyid Hasan Nasrallah gibi liderler aracılığıyla ulvileştirdi.

Özgürlüğümü sağlayan sözünü tuttuğu için Seyyid Nasrallah’a şükranlarımı sunuyorum. Allah’a onu bu ümmet ve bu yürekli “İslami Direniş” hareketi için korusun diye dua ediyorum, çünkü bu günlerde kimse bu bilge, karizmatik, cesur karakterli genel sekreter Seyyid Hasan Nasrallah’ın yerini dolduramaz.

Bu “muhlis vaadin” şehitlerine, Filistin halkına ve Lübnan’daki direniş gruplarına; vakar, onur ve metanet ile ayakta duran ülkenin insanlarına verdiğim yemini tutmak isterdim. Bütün direniş destekçilerine sesleniyorum: Benim şehadetim ve de bu yolda Siyonist düşmanın elinde şehit olmuş bütün kardeşlerimizin şehadeti sizi bu yolda yürümeye teşvik etmeli.

Düşman bizi öldürerek Direnişi kendi istediği bir zaman ve mekâna taşıyabileceği bir karşılaşmaya dönüştürebileceğini düşünüyor. Bu bağlamda direniş destekçilerini temin ederim ki dökülen kanımızın öcü bu yola bağlı kalarak ve de Direnişin caydırıcılık gücünü ve tezliğini artırarak, Siyonist düşmana karşı bir zaferin garantisiyle alınacaktır.

Bu düşmana karşı kazanılacak zafer ve fetih bütün ezilmişlerin intikamı olacaktır. En ön safında Genel Sekreter Seyyid Hasan Nasrallah’ın bulunduğu Direniş önderliği, düşmanın işlediği suçlara en iyi karşılığı ne zaman, nerede ve nasıl vereceğini çok iyi biliyor. Bu sırada Direnişin güvenilir önderliği zamanı ve mekânı düşman tarafından belirlenmiş çatışmalara girmekten kaçınıyor.

Kimse Direnişin bu konudaki ciddiyetinden ve de bütün savaşçıların dökülen kanlarının değerli olduğundan şüphe edemez. Emin olunuz ki, öcümüz ancak Direnişin başarısını temin eder ve de düşmanın savaş alanına sürüklenmemizi önleyecek şartlar olursa alınacaktır.

Bizim savaşçılarımızın kanı eşittir, bizim liderliğimiz yücedir ve de geçmiş tecrübelerimiz bunları kanıtlamıştır. Çağrımız hep şöyle olsun: Senin emrindeyiz Nasrallah. Gözlerimiz uzaklara bakıyor… Büyük hedefin olduğu ufuklara… Zalim düşmanımıza karşı Allah’ın zaferini kazandığımız ufuklara.

Allah sizi korusun,

Allah’ın selamı, merhameti ve bereketi üzerinize olsun,

Kardeşiniz, Samir Kuntar”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.