Şehidin Acılı Eşinden Sessiz Veda

  • 07 Eylül 2015
  • 702 kez görüntülendi.
Şehidin Acılı Eşinden Sessiz Veda

Diyarbakır’da düzenlenen terör saldırısında şehit olan Özel Harekat Polisi Muzaffer Can Ersoy (25), memleketi Kayseri’de gözyaşları arasında toprağa verildi.
1,5 yıl önce evlenen acılı eş Esma Ersoy, şehit eşine, mezar başında Kur’an dinleyerek ve sessizce durarak veda etti.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde önceki gece düzenlenen roketli saldırıda, özel harekat polislerinden Adanalı Mustafa Turanlı ile Kayserili Muzaffer Can Ersoy şehit olmuştu. Dün Diyarbakır’da düzenlenen törenin ardından memleketine gönderilen Kayserili şehit Ersoy’un Eğitim Araştırma Hastanesi morgundan alınan naaşı, öğle saatlerinde şehidin Bünyan ilçesindeki baba ocağına getirildi. Acılı anne Ayşe Ersoy sağlık ekipleri eşliğinde sandalyede cenazenin başına getirildi. Baba Paşa Ersoy, 1,5 yıllık eşi Esma Ersoy ve şehidin kendisi gibi polis olan kardeş Mustafa Ersoy da cenaze başında uzun süre gözyaşı döktü. Şehit polis Muzaffer Can Ersoy’un 6 aylık kızı Zeynep ise hiçbir şeyden habersiz yakınlarının kucağında babasını uğurladı. Şehit yakınlarını görevli polisler teskin etmeye çalıştı.

Şehit Polis Muzaffer Can Ersoy’un 1,5 yıl önce evlendiği eşi Esma Ersoy, cenaze töreni boyunca metanetini kurumaya çalıştı. Acılı eş, mezarlıkta da, kucağında kocasının tabutuna sarılan bayrakla oturarak okunan Yasin-i Şerif’i dinledi. Türk bayraklarıyla süslenen eşinin mezarını izledi. Esma Ersoy daha sonra yakınları tarafından evine götürüldü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.