Şehitler Recai ve Bahüner, İran İslam Cumhuriyeti müdürleri için birer örnekler

  • 24 Ağustos 2016
  • 842 kez görüntülendi.
Şehitler Recai ve Bahüner, İran İslam Cumhuriyeti müdürleri için birer örnekler

İslami İran Cumhurbaşkanı şehitler Recai ve Bahüner’i saygıyla anarak, bu iki şehidin yolunun her zaman İran İslam cumhuriyeti müdürleri tarafından bir model olarak ele alınması ve izlenmesini temenni etti.

İran’ın eski cumhurbaşkanlarından Şehid Muhammed Ali Recai ve başbakanı Muhammed Cevad Bahüner 1981 yılında cumhurbaşkanlık sarayında kör münafik teröristler tarafından yerleştirilen bir bombanın infilakı sonucu şehit düşmüşlerdi.

Dün öğleden sonda Kültürel İnkılap Yüksek konseyi toplantısında konuşan cumhur başkanı Hasan Ruhani, Tedbir ve Ümit hükümetinin kendi üç yıllık faaliyeti boyunca önemli hizmetler verdiğini, halkın tüm ihtiyaç ve taleplerinin karşılanmasının uzun vadeli bir program, süreklilik ve milli bir iradeyi gerektirdiğine inandığını söyledi.

Hükümetin dış siyaset, ekonomi, çevre sağlığı, tarım ve sosyal işler gibi alanlardaki hizmetlerini açıklayan cumhurbaşkanı, yılın ilk üç ayında ülkelerin ciddi bir petrol krizi yaşadıkları ve petrol gelirlerinin büyük oranda düştüğü bir ortamda ülkenin kalkınma oranının %4.4 olarak tahakkuk bulduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.