Şemhani: ABD’nin Suriye’ye karşı füzeli saldırısı unutulmamalı

  • 27 Nisan 2017
  • 1.014 kez görüntülendi.
Şemhani: ABD’nin Suriye’ye karşı füzeli saldırısı unutulmamalı

İran Milli Yüksek Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, ABD’nin Suriye’ye karşı füzeli saldırısının bağımsız bir keşif heyeti tarafından araştırılması gerektiğini vurguladı.

Resmi bir ziyaret kapsamında Tahran’a gelen Rusya’nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksander Lavrentiev, İran Milli Yüksek Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Şemhani ile görüştü. Şemhani ve Lavrentiev arasında gerçekleşen görüşmede, Suriye krizi başta olmak üzere bölgedeki son gelişmeler ele alındı.

Terör örgütlerinin Suriye’de sivillere karşı düzenlediği terör eylemlerine işaret eden Şemhani, “Avrupa ülkeleri kendi topraklarında az sayıda bulunan teröristlerden endişe duyuyor. Halbuki Onlar bölgedeki bazı ülkelerin desteklediği aşırıcı terör örgütlerinden daha fazla korkmalı ve kendi vatandaşlarının güvenliği için bu terör gruplarına verilen desteklere engel olmalıdır” değerlendirmesini yaptı.

İran, Rusya ve Suriye’nin teröre karşı mücadelede etkin rol oynadığının altını çizen Şemhani, “İran olarak, Suriye krizinin çözümünün siyasi olduğuna inanıyoruz. Öte yandan askeri yöntemlerin de sadece silahlarını bırakmayan teröristlere karşı geçerli bir yol olduğu kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Suriye’ye düzenlediği son füzeli saldırısını kınayan Şemhani, “Suriye ve Irak’taki terörist gruplara gönderilen kimyasal silahların bağımsız bir keşif heyeti tarafından araştırılması gerekiyor. Ayrıca ABD’nin yaptığı bu illegal füze saldırısı da takip edilmelidir” açıklamalarında bulundu.

Rusya’nın Suriye Özel Temsilcisi de bu görüşmede, Suriye’de barışın sağlanması için Rusya’nın İran’la işbirliği yapmaya devam edeceğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.