Şemhani: Amerika’nın çöküşü hızlandı

  • 31 Mayıs 2020
  • 1.197 kez görüntülendi.
Şemhani: Amerika’nın çöküşü hızlandı

İran Milli Güvenlik Yüksek Konsey sekreteri Ali Şemhani, ABD başkanı Trump’ın ekibinin rezalet uygulamaları ve açıklamalarına tepki göstererek, ”Amerika’nın çöküşü hızlandı’ dedi.

Ali Şemhani, dün twitterden yayınladığı mesajda, direniş mihverinden art arda alınan yenilgiler, yetersiz ve cevap veremeyen ekonomi, işsizlik, sağlık sistemindeki facia, medyanın tehdit edilmesi gibi sayısız durumu Amerika’nın mevcut sosyal ve güvenlik buhranlarının inkar edilemeyecek durumu olarak niteledi.

ABD’nin Minneapolis kentinde, siyahi Amerikalı George Floyd’un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan olaylar devam ediyor. Minneapolis kentinde başlayan gösteriler ABD’nin diğer kentlerine sıçradı. ABD’nin New York, Washington, Atlanta, Denver, Houston başta olmak üzere diğer kentlerinde protesto gösterileri sürdü.

Gösterilerin adreslerinden biri başkent Washington’daki Beyaz Saray’ın önüydü. Yüzlerce gösterici polis şiddetini protesto etti. Ancak polisin müdahalesi sert oldu.

Şiddetli protestoların yaşandığı kentlerden biri de Los Angeles. Çok sayıda kişi sokaklara çıktı; polisle karşı karşıya geldi. Dükkanlar zarar gördü, araçlar yakıldı.

ABD Başkanı Donald Trump, siyahi Amerikalı George Floyd’un polis şiddeti sonucunda ölmesine ilişkin, “George Floyd’un Minnesota sokaklarında ölümü, büyük bir trajediydi. Bu asla olmamalıydı. Bu olay, tüm Amerikalıları korku, öfke ve yasa boğdu.” açıklamasında bulundu.

Floyd’un ölümünden sorumlu bir polisin tutuklandığını ve cinayetle suçlandığını anımsatan Trump, “Soruşturma devam ediyor. Duruma göre bu polislere başka suçlamalar da yöneltilebilir.” demek zorunda kaldı.

46 yaşındaki George Floyd, salı günü dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması nedeniyle dakikalarca “Nefes alamıyorum” diye yalvarmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.