Şemhani: Halep saldırıları cevapsız kalmayacak

  • 09 Mayıs 2016
  • 825 kez görüntülendi.
Şemhani: Halep saldırıları cevapsız kalmayacak

İran İslam Cumhuriyeti Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri, Amerika’yı Suriye’nin Halep bölgesinde ilan edilen ateşkesten suiistifade etmekle suçladı.

Suriye’nin Halep şehrindeki son gelişmeler ve çatışmalarla ilgili Genç muhabirler Kulübü muhabirinin sorularını cevaplandıran İran İslam Cumhuriyeti Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, Halep’te olup bitenlerin, genel bir bölgede iyi niyet amacıyla ilan edilen bir ateşkesin kötü amaçlı olarak birileri tarafından kullanılmasından kaynaklandığını, Amerikalılar ve bölgesel müttefiklerinin teröristlere sürekli destek sağlayarak bu fitnenin merkezinde yer aldıklarını bildirdi.

Han Tuman bölgesindeki son olayların Ceyş’ul Feth tarafından gerçekleştirilmediğini gerçekte en-Nusra terör örgütünün saldırısı olduğunu bildiren İran İslam Cumhuriyeti Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri, onların ortaya çıkan bir fırsatı kötü amaçlı olarak kullandıklarını, üç bölgeyi ele geçirdiklerini ancak hemen ardından bu üç bölgeden ikisinin Suriye halk güçleri savaşçılarınca geri alındığını ve üçüncü bölgenin de kesin geri alınacağını söyledi.

İran İslam Cumhuriyetinin kendi müttefikleri Rusya, Suriye ve Hizbullah ile bu meselenin değerlendirmesini yapacağını belirten Şemhani, bu saldırının kesinlikle cevapsız bırakılmayacağını söyledi.

Bundan bir kaç ay önce teröristlerden kurtarılan Han Tuman bölgesi ateşkesin ilan edilmesi ardından Türkiye ve Suudi yönetimlerce resmen himaye edilen Ceyş’ul İslam güçleri maskesi altında en-Nusra teröristlerince tekrar işgal edilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.