Şemhani: İran müzakerelerde iyi anlaşma peşinde

  • 10 Temmuz 2015
  • 769 kez görüntülendi.
Şemhani: İran müzakerelerde iyi anlaşma peşinde

İran İslam cumhuriyeti milli güvenlik yüksek konseyi sekreteri, İran nükleer müzakerecilerinin 5+1 grubu ile yapmakta olduğu müzakerelerde iyi bir anlaşma peşinde olduğunu dile getirdi.
Ä°RNA’nın verdiÄŸi haberde, Ä°ran Ä°slam cumhuriyeti milli güvenlik yüksek konseyi genel sekreteri Ali Åžemhani bugün Tahranda düzenlenen dünya Kudüs günü yürüyüşleri etkinlikleri sırasında yaptığı konuÅŸmada, Ä°ran’la 5+1 arasında devam etmekte olan nükleer müzakerelere iÅŸaretle Ä°ran’ın ilk günden beri müzakerelere baÄŸlı olduÄŸunu belirterek Ä°ran’ın aslında iyi bir anlaÅŸma peÅŸinde olduÄŸunu vurguladı.
Åžemhani sözlerinin devamında ÅŸunları belirtti, ‘iyi bir anlaÅŸma aslında Ä°ran nükleer sanayisinin neÅŸeli hale getirip ileriye yönelik hareketini saÄŸlayan ve Ä°ran karşıtı her türlü zalimane yaptırımın laÄŸvedilip Ä°ran savunma ve güvenliÄŸi ve bağımsızlığını zedelemeyen anlaÅŸmadır’.
Ä°ran Ä°slam cumhuriyeti milli güvenlik yüksek konseyi sekreteri Ali Åžemhani, Ä°ran’la 5+1 arasında herhangi bir anlaÅŸmanın saÄŸlanıp saÄŸlanmayacağına dair ileri sürülen bir soruya karşılık ÅŸunları belirtti, ‘bir anlaÅŸmaya varılma ihtimali vardır ancak bunun karşı tarafın uygun ve doÄŸru siyasi kararına baÄŸlıdır’.
Karşı tarafın aşırı taleplerine de deÄŸinen Åžemhani, ‘müzakere tarafının böyle aşırı taleplerini ileri sürmesi öngörülüyordu ve Ä°ran karşı tarafa güvenmiyor ve bu konu Ä°slam Ä°nkılabı rehberinin beyanatlarında da ‘biz karşı tarafa iyimser deÄŸiliz’ vurgusunda bulunmuÅŸtur’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.