Şemhani: İran terörizmle mücadelede en başarılı ülkedir

  • 29 Nisan 2015
  • 748 kez görüntülendi.
Şemhani: İran terörizmle mücadelede en başarılı ülkedir

İran İslam Cumhuriyeti Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri, terörizmle mücadele alanında ve terörün yayılmasını dizginleme konusunda İran’ın en başarılı ülke olduğunu bildirdi.

Dün Tahran’da “Hükümet, Halk ve Ortak Gelecek” sempozyumunda konuşan İran İslam Cumhuriyeti Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, İran’ın yumuşak gücünün İran İslam cumhuriyetinin uluslar arası alanda terörizmle mücadele konusunda en başarılı ülke olmasına yol açtığını bildirdi.

İran’ın uluslararası düzeyde, terör ile mücadele alanında en başarılı ülke olduğunu belirten Şemhani, “Bazı bölge ve bölge ötesi ülkeler, büyük paralar harcayarak terör örgütlerine destek verdiler ve şimdi de daha büyük paralar harcayarak, bu tehlike ile mücadele etmek istiyorlar” dedi.

Şemhani konuşmasının devamında ise Arabistan’ın Yemen’e saldırarak tüm uluslararası yasalar ve anlaşmaları ayaklar altına aldığını belirterek, “Arabistan’ın Yemen’e saldırması ile amaçlarına ulaşamayacağı gibi, Yemen’deki farklı grupların birlik oluşturmaları ve düşmanlarını yenilgiye uğratmalarını da sağlayacaktır” dedi.

Şemhani ayrıca İran İslam cumhuriyetinin bölge çapındaki geniş başarılarına da değinerek, bunun daha ziyade İran İslam İnkılabı mantıklı diyalog kudretinden kaynaklandığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.