Şemhani: KOEP uluslararası kuruluşlar için tarihi bir sınavdır

  • 06 Mayıs 2018
  • 1.001 kez görüntülendi.
Şemhani: KOEP uluslararası kuruluşlar için tarihi bir sınavdır

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, BM Güvenlik Konseyi’nin teyidinden geçen güvenlik ve siyasi bir anlaşma olan nükleer anlaşmanın başarıya veya yenilgiye uğramasının, mantığa dayalı diyalog’un çatışmanın yerini alması için ve uluslararası kuruluşlar için tarihi bir sınav olacağını söyledi.

Amiral Şemhani, dün Tahran’da İran Emniyet Genel Müdürlüğü komutanları oturumunda yaptığı konuşmada, Amerikan başkanı Trump’ın nükleer anlaşmadan çıkıp çıkmama konusundaki son açıklamalarına temasla, ”Eğer Amerikan başkanı kendinden önceki yönetimlerin anlaşmalarını ve taahhütlerini kabul etmezse, hiç bir ülke kesinlikle Amerika ile müzakere ve anlaşmaya yanaşmaz çünkü sonraki Amerikan hükümetleri de kendinden önceki anlaşmaları ve taahhütleri kabul etmeyebilir” diye konuştu.

Şemhani, düşmanların İran İslam nizamına darbe indirmek için delice çabalarına temasla, ‘düşmanların bu doğrultuda, siyasi, sosyal, kültürel ve yalan yollara başvurduklarını’ söyledi.

İranlı yetkili, Amerika ve siyonist İsrail rejiminin kamuoyuna karşı teslim veya savaş tutumuna dair çabalarına da işaretle, düşmanın İran İslam Cumhuriyetinin içeride ve dışarıda siyasi ve askeri gücünü bildiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.