Şemhani: Suriye parçalanmamalıdır

  • 15 Temmuz 2017
  • 1.065 kez görüntülendi.
Şemhani: Suriye parçalanmamalıdır

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri bugün Tahran’da Rusya Devlet Başkanı Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev ile biraraya geldi.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi’yle yaptığı görüşmede, Suriye krizinde aktif ülkelerin bu ülkenin egemenliğine saygı göstermeleri gerektiğinin altını çizerek, hiçbir anlaşmanın, bu değişmez ilkeye zarar vermemesi gerektiğinin altını çizdi.

Şemhani, Siyonizm lobinin direniş cephesine ve Suriye yönetimine darbe vurmak ve zayıflatmak için yoğun biçimde çalıştığına dikkat çekerek, Siyonist rejimin teröristler ve hamileriyle derin bağ kurmak suretiyle, bu tür örgütleri İsrail’in sözde sınırlarının güvenliğini sağlamak ve Filistin halkını bastırma girişimlerini sürdürmek için bir araç olarak kullandığını ifade etti.

Görüşmede Şemhani, Astana görüşmelerini, bölgedeki krizlere son vermek için kullanılabilecek başarılı bir yöntem ve model olduğunu kaydetti.

Putin’in Suriye Temsilcisi de görüşmede, Rusya, Ürdün ve ABD arasında Suriye’nin güney batısında gerilimi azaltma bölgesi hakkında yapılan anlaşma hakkında bir rapor sundu.

Lavrentiev, ayrıca, İran, Rusya ve Suriye’nin terörizmle gerçek mücadele konusundaki belirleyici rolüne vurgu yaparak, 3 ülke arasındaki ortak stratejik işbirliği sürecinin terörizm cephesinin tamamen yok edilinceye kadar ciddiyetle devam edeceğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.