Şemhani: Terörizm adeta tehlikeli virüs gibi sınırları aşmıştır

  • 27 Nisan 2017
  • 1.044 kez görüntülendi.
Şemhani: Terörizm adeta tehlikeli virüs gibi sınırları aşmıştır

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri, terörizmin tehlikeli bir virüs gibi, sınırları aştığını, bunun için terörle ortak, koordineli ve ayrımcılıktan uzak bir yaklaşım içinde mücadele etmek gerektiğini belirtti.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani bugün Rusya Devlet Başkanı Özel Temsilcisi Aleksander Lavreniyev ile Tahran’da yaptığı görüşmede, Avrupalı ülkelerin kendi vatandaşlarının güvenliği için bazı bölge ülkelerince desteklenen teröristlere para, silah ve güç gönderme yardımına engel olmaları gerektiğini ifade etti.

Şemhani, İran, Rusya, Suriye ve direniş cephesinin Suriye’de terörle etkin mücadelesine işaretle, İran’ın her daim,  Suriye krizine son vermek için siyasi çözüme inandığını vurguladı.

ABD’nin Suriye topraklarına yönelik füzeli saldırısını eleştiren, Irak ve Suriye’deki teröristlere kimyasal silah sevkiyatının yapıldığı güzergahların belirlenmesi için bağımsız bir araştırma heyetinin kurulması gerektiğini ifade eden Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri, ABD’nin yasa dışı füzeli saldırısının takip edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Görüşmede, Putin’in Özel Temsilcisi, İran’ın Suriye’de barışın tesisi için siyasi süreçte ifa ettiği yapıcı rolüne temasla, Moskova’nın teröristler ve siyasi çözüme inanmayanlara karşı askeri girişimini sürdüreceğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.