Şemhani: Trump’ın yaptırımları geri getirme iddiaları beyhudedir

  • 06 Şubat 2018
  • 865 kez görüntülendi.
Şemhani: Trump’ın yaptırımları geri getirme iddiaları beyhudedir

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yaptırımları geri getirmeye dair iddialarına işaretle, Tahran’ın Washington’a böyle bir şeye izin vermeyeceğini, Trump’ın sözlerinin absürt olduğunu kaydetti.

ABD Başkanı 12 Ocakta, İran’a yönelik nükleer yaptırımların askıya alınmasını öngören kararı uzatırken, nükleer anlaşmadan çekilmemek için anlaşmada değişiklik yapılması ve İran’ın askeri sitelerinin ziyarete açılması ve füze yaptırımı getirilmesi gibi bazı şartları ileri sürdü.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani bugün İRNA’ya yaptığı açıklamada, Trump’ın İran’ı mevcut durumdan geriletmeye çalıştığını ifade ederek, engellere rağmen, İran’ın kendi gücünden taviz vermeyeceğini, İran İslam Cumhuriyeti’nin konumunun muhtevasız iddialardan etkilenerek geriye dönecek bir konum olmadığını vurguladı.

ABD Başkanı’nın İran halkını terörist olarak nitelemesi ve suçlamalarıyla ilgili olarak da Şemhani, İran’ın bölgede özel konuma sahip olduğunu, bunun rastgele değil İran’ın düşmanlarca sebebiyet verilen savaş ve yaptırım gibi manileri geride bırakmak için verdiği çabaları sonucu elde edildiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.