Şeyh Ebu’l-Heyca’dan Kassam’a: Esirler Sizin Omuzunuzda Emanettir

  • 08 Temmuz 2015
  • 694 kez görüntülendi.
Şeyh Ebu’l-Heyca’dan Kassam’a: Esirler Sizin Omuzunuzda Emanettir

Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan Hamas’ın önde gelen komutanlarından Şeyh Cemal Ebu’l-Heyca Yenilmiş Ekin Savaşının yıldönümünde başta Kassam Tugayları olmak üzere Gazze’deki direnişe bir mektup gönderdi.

Batı Yaka’daki evi önünde siyasi tutuklamaları protesto etmek için yapılan eylemde okunan mektupta Kassam komutanı Ebu’l-Heyca şunları söyledi: “Bulunduğum hücreden sizi selamlıyor Gazze’de direnişin başını çeken Kassam Tugayları başta olmak üzere bütün direniş güçlerini sizin adına selamlıyor ve yine sizin adınıza onlara işgal zindanlarında bulunan esirlerin bütün direniş gruplarının omuzlarında bir emanet olduklarını söylemek istiyorum. Her evin esirinin özgürlüğe kavuşmasıyla yaşayacağı sevinci bekliyoruz. Ailemin başına gelen her türlü zulme rağmen, beklenen özgürlüğüm ancak bütün esirlerin özgürlüğe kavuşmasıyla tamamlanacaktır.”

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı güzlerin Batı Yaka’da gerçekleştirdiği siyasi tutuklamaları kınayan ve bunun direnişi arkadan hançerlemek olduğunu belirten Ebu’l-Heyca, siyasi tutuklamaların temel amacının direnişi zayıflatmak olduğunu, ancak safları dağıtma ve direniş ruhunu zayıflatma girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlanacağını söyledi.

Son günlerde Hamas liderleriyle mensuplarına yönelik yapılan baskınlarda tutuklanan 200 kişi arasında komutan Ebu’l-Heyca’nın büyük oğlu Cemal Abdüsselam da bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.