Şeyh Naim Kasım: Direniş Amerika’nın Bölgedeki Planlarını Bozdu

  • 21 Ocak 2018
  • 878 kez görüntülendi.
Şeyh Naim Kasım: Direniş Amerika’nın Bölgedeki Planlarını Bozdu

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreter Yardımcısı: “Direniş, parlamento seçimlerinin her aşamasında Emel Hareketiyle işbirliği yapacaktır. Amerika’nın bölgedeki faaliyetleri konusunda ise, direnişin bu ülkenin bölgedeki planlarını başarısızlığa uğrattığını söyleyebilirim.” açıklamasında bulundu.

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım yaptığı açıklamada: “ABD Savunma Bakanı tarafından açıklanan savaş stratejisi, kesinlikle terörizmle mücadele konusu dikkate alınmadan yapılmıştır ve bu çok doğal bir durumdur çünkü Amerika bu örgütleri kendisi oluşturdu ve kendisini korumak için kullanmaktadır, bu nedenle onları bitirmek istemiyor. Amerika bir kez daha dünyanın bir numaralı gücü olmaya çalışıyor ancak bölgede ve dünyada Lübnan direnişinin varlığı nedeniyle bu hedefini gerçekleştiremiyor. Amerika şuan şaşırmış durumda çünkü direniş IŞİD’i, İsrail’i ve Amerika’nın bölgedeki planlarını başarısızlığa uğratarak, bu ülkeyi çaresiz bıraktı. ABD bu nedenle tehditler savurmaya başladı ancak bu durum bölgedeki gerçeği değiştiremeyecektir.” dedi.

Naim Kasım daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: ABD Başkanı Donald Trump yaptığı açıklamada, Kudüs’ü İsrail ile ilişkilendirdi ancak bu açıklama işgal altındaki bu şehri, halkın gönlünden çıkaramaz. Zaman, Filistin’in Kudüs’ün Filistinlilere ve tüm özgürlük yanlılarına ait olduğunu gösterdi.

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı açıklamalarının devamında, Filistin’in daha çok savunulması ve Filistin konusuna daha fazla önem verilmesi gerektiğine değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: Direniş ekseninin başarıları bölge için gerçek bir gelecek olanağı sağladı.

Naim Kasım daha sonra Lübnan’daki parlamento seçimlerine değinerek, anlaşmazlıkların çözülerek seçimlerin zamanında yapılması temennisinde bulundu.

Şeyh Naim Kasım konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: Hizbullah bu aşamada koalisyonunu belirlemek ve seçim listesini oluşturmak için çeşitli parti ve gruplarla görüşme halinde ancak şuana kadar belli olan direnişin seçim sürecinin her safhasında Emel Hareketi ile işbirliği yapacak olmasıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.