Şeyh Nebil Kavuk: İzzet ve saygınlığımız çok pahalıdır ve para bakımından bir karşılığı yoktur

  • 23 Şubat 2016
  • 917 kez görüntülendi.
Şeyh Nebil Kavuk: İzzet ve saygınlığımız çok pahalıdır ve para bakımından bir karşılığı yoktur

Lübnan Hizbullah Hareketi İcra Konseyi Başkanvekili Şeyh Nebil Kavuk; Suudiler, Lübnanlıların istek ve iradelerini satın alamazlar. Lübnan halkı Arabistan’ın haraç istemesine boyun eğmeyecektir.

Lübnan Hizbullah Hareketi İcra Konseyi Başkanvekili Şeyh Nebil Kavuk, El- Alem televizyonuna yaptığı açıklamada: Suudiler Lübnan Ordusu’nun ve ülkesinin kimliğini aynı şekilde konumunu ve rolünü değiştiremezler. Suudiler, Lübnanlıların istek ve iradelerini satın alamazlar… İzzet ve saygınlığımız çok pahalıdır ve para bakımından bir karşılığı yoktur. Bütün dünyadan ve onda bulunanlardan daha değerli ve üstündür.

Arabistan, Lübnan Ordusu’na yaptığı yardımları kesti. Bağışta bulunanın, bağışlamaktan vazgeçmesinin ne anlamı var? Yahut hediye verenin, bahşetmekten vazgeçmesinin anlamı nedir? Bunun anlamı, böyle bir şahsın ahlaktan, Araplıktan ve değerlerden uzak olmasıdır. Böyle birisi aldığı kararların sorumluluğunu üstlenemez.

Bu Hizbullah yetkilisi şöyle devam etti: Gerçekler Suudi yetkililerin Lübnan’dan haraç istediğini gösteriyor. Ancak Suudilerin yardımların Arabistan kralının ölümüyle kesildi ve bu resmi olarak belgelenmiştir. Fransa da kral Abdullah’ın ölümüyle birlikte Arabistan’ın Lübnan ordusuna yaptığı yardımların da sona erdiğini resmi olarak açıklamıştır. Ancak onlar (Arabistanlı yetkililer), bu meselelerden Lübnanlılardan haraç almak için faydalanmaya çalışıyorlar.

El-Alem televizyonunun verdiği bilgiye göre; Şeyh Kavuk Riyad yetkililerine hitaben şöyle konuştu: Biz, Arabistan rejimine ve Lübnan’daki bütün unsurlarına diyoruz ki, saygınlığımız üzerine hiçbir anlaşma yapmayız. Bizim irade ve saygınlığımız alınıp satılamaz. Kralların karşısında eğilmeyiz. Saygınlık ve izzetimiz çok değerli ve pahalıdır. Bizim, topraklarımızı kurtarmak ve tekfircilere karşı vatanımızı savunmak için Arabistan’ın silahına ihtiyacımız yoktur. Çünkü Lübnan, bugün ordu ve direniş güçlerinin işbirliği ile Siyonistlerin veya tekfircilerin işgaline karşı sağlam bir kale içerisindedir. Savaş meydanları ve Arsal tepeleri, Amerika öncülüğündeki uluslararası koalisyonun yapmayı başaramadığını bizim bu birliktelikle başardığımıza şahitlik etmektedir.

Arabistan Krallığı daha önce Fransa yapımı silahların alımı için Lübnan ordusuna 3 milyar dolar askeri yardım yapma anlaşması imzalamıştı. Bu yardımlar zırhlı araçlar, füzeler, tophane, mühimmat ve aynı şekilde helikopterler ve bir adet gemi alımı için verilecekti.

Suudi yetkililer, aynı şekilde Lübnan’ın dâhili emniyet güçlerinin takviyesi için yapılacak bir milyar dolayında yardımın da kesildiğini bildirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.