Şeyh’ul İslam: Filistin’in asıl sahipleri vatanlarının geleceği hakkında karar vermeliler

  • 13 Haziran 2018
  • 1.589 kez görüntülendi.
Şeyh’ul İslam: Filistin’in asıl sahipleri vatanlarının geleceği hakkında karar vermeliler

Batı Asya meseleleri uzmanı, Filistinli mültecilere ev sahipliği yapan ülkelerin Filistin’in geleceği ile ilgili referandum konusunda yakın işbirliğinde bulunmalarının mümkün olduğunu ve ve bu meselenin uluslararası toplum tarafından da kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Dün Fars haber ajansına açıklamada bulunan Batı Asya meseleleri uzmanı Hüseyin Şeyh’ul İslam, İslam İnkılabı Rehberinin konuşmaları ışığında Filistin krizinin çözümü konusunda İran İslam Cumhuriyetinin çözüm önerisine temasla, Filistinlilerin, Filistin topraklarının asıl sahipleri olduklarını ve ülkelerinin geleceği hakkında karar vermeleri gerektiğini bildirdi.

İran’ın eski Suriye elçisi, Filistin meselesi konusunda referandum mevzuunun uluslararası topluluk tarafından kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

Filistin topraklarındaki ve Filistin dışındaki Filistin vatandaşlarının kendi gelecekleri konusunda referanduma gitmeleri gerektiğini vurgulayan Şeyh’ul İslam, işgalci siyonist İsrail ve Amerika’nın bu plan hakkındaki ilk engeli çıkaracaklar listesinde yer aldıklarını, zira Filistin’in halı hazır’da İsrail tarafından işgal edildiğini ve İsrail asıl hamisinin de Amerika olduğunu söyledi.

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei, 10 Haziran tarihinde üniversite hocaları ve akademisyenlere hitaben yaptığı konuşmada, Avrupalıların, Gazze’de siyonistlerce işlenen cinayetler karşısında sessiz kalmasını eleştirerek, tarihi Filistin ülkesinin kaderinin belirlenmesi için tüm dünyanın da kabul edeceği bir metotla referanduma baş vurulması gerektiğini bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.