Seyyid Abdulmelik El Husi: Peygamber Efendimiz Allah’ın İnsanlara Sunduğu Bir Nimettir

  • 20 Kasım 2018
  • 1.672 kez görüntülendi.
Seyyid Abdulmelik El Husi: Peygamber Efendimiz Allah’ın İnsanlara Sunduğu Bir Nimettir

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in kutlu doğumunun 1440. Yıl dönümü dolayısıyla görüntülü bir mesaj yayınlayan Yemen Ensarullah Hareketi lider Seyyid Abdulmelik El Husi, insanların en hayırlısı, en ahlaklısı ve en ıslah edicisi olan Hz. Muhammed’in (Saa) gösterdiği yolun kurtuluş yolu olduğunu söyledi.

Yemen halkının Allah resulünün kutlu doğumunun yıldönümünü her yıl büyük bir coşkuyla kutladığını belirten El Husi, “İlahi menheç ve ilahi risalet insanlığın iyiliği, mutluluğu ve barış içerisinde yaşamı için emirler, tavsiyeler, işaretler ve öğütler vermektedir. Allah insanlara karşı merhametli olduğu gibi peygamberini de kendi halkının içerisinden seçmiştir ve onu çevresine karşı şefkatli ve naif bir insan olarak göndermiştir” dedi.

Peygamberlerin Allah’a en çok ibadet eden insanlar olduğunu belirten El Husi, Peygamberlerin kendi şahsi çıkarlarından ve diğer tüm lokal çıkarlardan soyutlanmış insanlar olduğunu ifade etti.

El Husi, “Peygamberler şahsi bir hesap ve çıkarı asla benimsememişlerdir. Onlar insanlık için kamil örneklerdir. Peygamber efendimiz Muhammed Mustafa (saa) ahlak, davranış ve söylemleriyle insanlık için en kamil örnektir. Tabi her bilenden daha bilen vardır. Ve herşeyi bilen sadece Allah’tır (cc). O kamil-i mutlaktır” ifadelerini kullandı.

Peygamber efendimizin Allah’ın insanlara sunduğu bir nimet olduğunun altını çizen, El Husi, “O peygamber bize hidayet yolunu göstermiştir. Ve Allah’ın muradını bize iletmiştir. Bize adalet, onur ve izzet yolunu göstermiştir” diye konuştu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.