Seyyid Abdulmelik el’Husi: Yemenliler utancı ve zilleti asla kabul etmeyecek

  • 04 Şubat 2022
  • 146 kez görüntülendi.
Seyyid Abdulmelik el’Husi: Yemenliler utancı ve zilleti asla kabul etmeyecek

Yemen Ensarullah Hareketi Genel Sekreteri Yemen halkının utanç ve aşağılanmayı asla kabul etmeyeceğini vurgulayarak, yenilginin Yemen’deki saldırganların kaçınılmaz kaderi olduğunu belirtti.

Yemen, 2015’ten bu yana işgalci Suudi koalisyonunun acımasız saldırılarının hedefi oldu. Suudi Arabistan ile Yemen’deki müttefiklerinin Yemen’e yönelik saldırılarında bu zamana kadar onbinlerce Yemenli öldü ve yaralandı, 4 milyon kişi yerinden oldu.

Fars Haber Ajansı’na göre, Yemen Ensarullah Hareketi Genel Sekreteri Abdulmalik Bedreddin El’Husi, mübarek “Receb” ayı münasebetiyle Perşembe gecesi yaptığı konuşmada Suudi koalisyonunun Yemen’deki cinayetlerine değinerek şunları kaydetti: ”Yemenli çocuk ve kadınların düşmanlar tarafından öldürülmesi Yemen halkının imanını ve iradesini daha da güçlendirmektedir.”

Yemen halkının bugün kelimenin tam anlamıyla kazandığını vurgulayan Yemen Ensarullah hareketinin genel sekreteri, “Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Siyonist rejim İsrail’in desteğiyle kazanacağını zanneden herkes hayal görüyor ve yenilgi onların kaçınılmaz kaderidir.” dedi.

Suudi Arabistan ve müttefikleri tarafından Yemen’in askeri işgali, ülkenin altyapısının %85’inden fazlasını yok etti. Yemen ayrıca Suudi koalisyonunun saldırganlığı nedeniyle ciddi bir gıda ve ilaç sıkıntısıyla karşı karşıya.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.