Seyyid Ammar Hekim: İran İslam Cumhuriyeti her zaman Irak’ın hamisidir

  • 14 Ocak 2019
  • 1.324 kez görüntülendi.
Seyyid Ammar Hekim: İran İslam Cumhuriyeti her zaman Irak’ın hamisidir

Irak Milli Hikmet Hareketi lideri Seyyid Ammar Hekim Amerika devletinin İran’a dayattığı tek yanlı illegal yaptırımları eleştirerek, bu yaptırımlar Irak yönetimini İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkilerini geliştirmekte daha da kararlı yaptığını belirtti.

Pazar günü Bağdat’ta İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif vve beraberindeki heyetle görüşen Seyyid Ammar Hekim, İran İslam Cumhuriyeti her zaman Irak’ın hamisi olduğunu ve bu yüzden Amerika’nın yaptırımlarına karşı olduklarını ve bu yaptırımları şiddetle kınadıklarını belirtti.

Irak Milli Hikmet Hareketi lideri Hekim Amerika devletinin tek yanlı yaptırım dayatması uluslararası teamüllerde görülmemiş bir davranış tarzı olduğunu ifade etti.

Iraklı politikacı Seyyid Ammar Hekim ayrıca, İran İslam Cumhuriyeti tekfirci IŞİD terör örgütü ile mücadelede Irak’a büyük yardımlarda bulunduğunu, İran’ın bu bağlamda katkıları ve yardımları inkar edilemez düzeyde olduğunu vurguladı.

Amerika’nın Suriye’den çekilme sürecine de değinen Hekim, gerçi bu operasyon çok yavaş ilerlediğini ama yine de bölgenin önemli gelişmelerinden biri olduğunu ve Suriye gelişmelerinde müspet etkisi olacağını kaydetti.

Görüşmede Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de Irak’ta din adamları ve siyasi liderlerin ülkenin güvenliği, istikrarı ve toprak bütünlüğünün temin edilmesinde önemli rol ifa ettiklerini belirterek, başta Seyyid Ammar Hekim olmak üzere Hekim hanedanının Irak’ta bu yönde ifa ettiği rolü takdirle karşıladıklarını belirtti.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif Pazar günü akşam saatlerinde Iraklı mevkidaşı Muhammed Ali Hekim ve Başbakan Adil Abdulmehdi ile görüştü. Görüşmelerde ikili ilişkiler ve bölge meseleleri ele alındı.

Dışişleri Bakanı Zarif’in dört gün sürece ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Meclis Başkanı Muhammed Halbusi ile görüşmesi bekleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.