Seyyid Hasan Humeyni: İran ve Pakistan ilişkileri stratejiktir

  • 08 Temmuz 2016
  • 924 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Humeyni: İran ve Pakistan ilişkileri stratejiktir

İran İslam Cumhuriyetinin kurucusu rahmetli İmam Humeyni külliyesinin sorumlusu ve İmam Humeyni’nin torunu hüccetülislam Seyyid Hasan Humeyni, İran ve Pakistan ilişkilerini stratejik olarak niteledi.

Hasan Humeyni, Pakistan’ın Karaçi kentinde İmam Humeyni üniversitesini ziyaretinden sonra İRNA ajansına verdiği demeçte, başta Pakistan olmak üzere bütün Müslümanların Ramazan bayramlarını tebrik ederek, İran ve Pakistan ilişkiler tarihinde hiç bir olumsuz dönemin olmadığını söyledi.

Hüccetülislam Hasan Humeyni, Pakistan halkı ve hükümetinin her alanda ilerlemesinin İran için çok önemli olduğunu belirterek; İran’ın her zaman Pakistan’a dost ve kardeş gözüyle baktığını dile getirdi.

Bu arada Karaçi’de İmam Humeyni üniversitesinde bayram namazı Hasan Humeyni’nin imametinde ve Karaçi’de yerleşik İranlılar, üniversiteliler ve Pakistan halkının görkemli katılımıyla eda olundu.

Hasan Humeyni, tekfirci gruplar ve siyonist İsrail’in IŞİD gibi grupların hizmetinden memnun olduklarını belirterek, bu grupların varlığında siyonistlerin rolünün açık bir gerçek olduğunu bildirdi ve ”İmam Humeyni ve İslam İnkılabı Rehberi’nin siyonist rejimin komplolarını hiç bir zaman hafife almamak gerektiğine’ dair açıklamasını hatırlattı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.